srijeda, 10. kolovoza 2011.

Eusebio: "Nismo zaslužili takvu kaznu"


Nakon poraza, trener je pohvalio svoju momčad zbog napora kojeg su uložili, unatoč visokom porazu u finalu Kupa Katalonije. Završilo se 3-0, rezultatom koji ne odražava način sinoćnje izvedbe njegovih igrača.
Iako je propustio osvojiti Kup Katalonije, Eusebio Sacristán se iz Tarragone nije vratio razočaran. Barçi su nedostajali igrači prvog tima nakon američke turneje kao i oni koji su odsutni zbog utakmica nacionalnih vrsta:
"Jedva da smo bili u mogućnosti trenirati kao grupa," rekao je Eusebio koji je ekipu sastavljao isključivo od igrača B tima i onih iz mlađih kategorija. 
"Ali igrači su se trudili i pokazali svoj stav i mentalitet tokom cijele utakmice."
Težak posao
Analizirajući utakmicu protiv Espanyola, Eusebio je rekao:
"Prvo poluvrijeme je bilo veoma uravnoteženo, borili smo se da igramo našu igru. Oni su imali više šansi i više su dominirali utakmicom. Ali, mi smo imali rane prilike i da smo zabili iz njih, mogli bismo ravnotežu utakmice okrenuti u našu korist."
Međutim, na kraju je Espanyol bio taj koji je hat-trickom Thievya slavio pobjedu u 22. izdanju Kupa Katalonije.
"Na kraju, oni su uložili veliki trud i ne mislim da smo zaslužili takvu kaznu," rekao je trener.
Koristan test
Eusebio zna da je ova predsezona pomalo čudna za Barçu B, jer joj nedostaju igrači koji nastupaju na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina ili oni koji treniraju s prvim timom. Ipak, jučerašnja utakmica je korisna da bi ekipa sagledala što radi loše i da bi došla u pravu, natjecateljsku formu.
Upitan o mladim igračima Deulofeuu, Espinosi i Grimaldu, Eusebio kaže da ne želi žuriti s njima u Barceloni B:
"Moramo procijeniti njihove nastupe u natjecanjima. Vidjet ćemo jesu li ti igrači spremni za prelazak u nogomet druge Španjolske lige."
Evo i komentara Barcinog stopera Sergi Gómeza:
"Rezultat je bio pretjeran. Pokušavali smo dati najbolje od sebe cijelo vrijeme, ali nogomet te nekad kažnjava kao danas. Pozitivna stvar jest da smo se borili do kraja."

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...