četvrtak, 30. lipnja 2011.

Eusebio Sacristán


Eusebio Sacristán
Datum rođenja: 13. travnja 1964.
Pozicija: Trener druge momčadi


Eusebio Sacristán Mena je kao novi trener Barçe B predstavljen 7. srpnja 2011. godine. Ovo je njegov treći boravak u Barceloni, prvo je bio član Dream Teama, a kasnije pomoćnik Franku Rijkaardu u trenerskom osoblju prve momčadi.

Eusebio Sacristán (rođen 13. travnja 1964. godine u La Seci, Valladolid), je Barceloninu rezervnu momčad preuzeo u ljeto 2011. godine, nakon što je Luis Enrique postigao najbolji rezultat u povijesti tima, jer je u sezoni 2010/11 Barça B završila na trećem mjestu druge španjolske lige. Nakon što je potvrđen odlazak Luisa Enriquea u Romu, Eusebio je preuzeo momčad i započeo svoj pokušaj zadržavanja postignuća koje je Barça B ostvarila u prošloj sezoni. Ovo će biti drugi put da je Eusebio bio trener neke momčadi. Ranije je bio trener Celte u jednoj sezoni, također drugoligaškog tima.

Eusebio u klub dolazi kao osoba koja ima veliko znanje o Barceloni. Dio prve momčadi bio je u razdoblju od 1988. do 1995. godine, kada je igrao za legendarni Dream Team Johana Cruyffa, a također je aktivno sudjelovao u pobjedama, između ostalog u onoj u finalu Lige prvaka 1992. godine kada je klub osvojio prvi naslov, kao i u četiri uzastupna ligaška naslova devedesetih godina. Ukupno je upisao 403 nastupa u dresu Barcelone, a u Španjolskoj ligi ukupno 543 nastupa, čime je postao treći igrač s najviše utakmica u povijesti natjecanja (ispred njega su jedino Andoni Zubizarreta i Raul Gonzalez).

Nakon što je objesio kopačke u klin, Eusebio se 2003. godine vratio u Barcelonu gdje se pridružio trenerskom osoblju prve momčadi, na čelu s Frankom Rijkaardom. Nizozemskom treneru je pomagao pet godina, sve do 2008. godine, a između ostalog, u tom periodu je osvojio drugi naslov Lige prvaka.

Nakon što je bio trener Celte od ožujka 2009. godine do kraja sezone 2009/10, uspjevši zadržati momčad u drugoj ligi, i prije nego što je potpisao za Barçu B, Eusebio je radio kao komentator na Barçi TV.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...