subota, 20. listopada 2012.

Tito Vilanova: "Moramo napredovati, ali zadovoljan sam sa dosadašnjim rezultatima"

 Trener je upozorio na teškoće koje se mogu dogoditi na Riazoru. "Nikada nije lagano igrati na tako teškom terenu, pogotovo ako se nogometaši vraćaju sa reprezentativnih akcija".

Tito Vilanova ne planira rotirati momčad, iako ima dosta ozlijeđenih nogometaša.

Barça se vraća u ligašku akciju, danas (subota), poslije reprezentativnih akcija, sa ciljem nastavka odličnih rezultata, kako u La Ligi, tako i u Ligi prvaka. Govoreći na press konferenciji ovog petka, trener Tito Vilanova je izrazio svoje zadovoljstvo dosadašnjim napretkom, ali i dalje inzistira: "Ja i dalje mislim da moramo napredovati, ali sam sretan sa dosadašnjim rezultatima i igrom." Vilanova također razaznaje da nema prevelike razlike između ove Barcelone, i Barcelone iz proteklih sezona. "Ja  ne vidim prevelike razlike, na to i ciljam."

Nema laganih utakmica na Riazoru

Vilanova zna da neće biti lagano igrati na Riazoru. "Nema laganih utakmica, a pogotovo ne u gostima protiv Deportiva, dodatno otežava situaciju i to što se puno nogometaša vraća sa reprezentativnih akcija. Riazor nikada nije bio lagan teren." Deportivo se trenutno nalazi u opasnij zoni ispadanja, među tri najlošije pozicionirana kluba na ljestvici La Lige, ali Vilanova inzistira: "Odigrali smo tek nekoliko utakmica i ako pobjede u 2-3 utakmice, izvući će se iz tih problema."

Rotacije će pričekati

Kada je upitan, da usporedi situaciju sa prošlog vraćanja sa reprezentativnih akcija, kada je mogao odmoriti neke nogometaše u utakmici protiv Getafea, Vilanova je objasnio: "Važno je da se nogometaši vrate na vrijeme, ako se ozlijede ili budu umorni, mi ćemo morati rotirati. Svako vraćanje sa reprezentativnih akcija je drugačije, moramo imati na umu i kako se nogometaši osjećaju kada se vrate. Ovaj put su se vratili na vrijeme, pa smo mogli trenirati. Vidjeti ćemo kako će biti kada se probude u subotu i ako bude umornih, tek ćemo onda odlučiti s kakvim sastavom ćemo igrati."

"Ne radimo videa o drugim nogometašima"

U medijima su počele kružiti priče da je Klub snimio video o braniču Real Madrida, Pepe-u, ali Vilanova je demantirao takve navode: "Ne postoji nikakav video o nijednom nogometašu. Mi snimamo svoje utakmice, kako bi ih poslije ponovno pregledali, i uočili greške, ali ne radimo video o drugim nogometašima, mi se nikada ne koncentriramo na samo jednog nogometaša. Mi bi radije pričali o onome što se događalo na terenu (na utakmici protiv Real Madrida), nego da se koncentriramo na samo jedan incident koji se dogodio na terenu."

Bartra, Pique, Villa i Fontas

Vilanova je, također, govorio i o šansama Marca Bartre, da počne koju utakmicu: "Staviti ću ga u prvih 11 onda kada budem mislio da ga trebam staviti, ali on će dobiti vremena za igru. Ne pomaže ako mu budemo stvarali pritisak." Što se tiče Piquea, Tito je rekao: "On još nije 100% spreman, pa stoga, nećemo riskirati s njim.", dok je za Davida Villu rekao: "On zna da se nedavno vratio nakon dugog oporavka i teške ozljede, ali i zna da će se povremeno vraćati u tim, i da će imati važnu ulogu u timu." Na kraju, Tito je nešto rekao i o Fontasu, koji je posuđen u RCD Mallorcu: "Ako u Mallorci bude bio dobar, ima šanse uspjeti i u Barceloni."

Piše: Matija Majdanžić
Izvor: FC Barcelona official site

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...