nedjelja, 21. listopada 2012.

Izvještaj utakmice Deportivo- Barcelona (4:5)

FC Barcelona je pobijedila Deportivo 4:5, na Riazoru, nakon briljantne predstave Messija, koji je postigao hat- trick, i golova Albe i Tello-a

 U zadivljujućoj utakmici u La Coruñi, Barça je osvojila 3 boda, poslije 9 golova, crvenog kartona, stative, još jedene Messijeve eksibicije i serije grešaka koje su ostavile Deportivo u igri do samoga kraja utakmice. Poslije vodstva od 0:3 i 2:4 na poluvremenu, Barcelona je preživjela Mascheranov crveni karton, i seriju grešaka u vlastitom šesnaestercu, te su tako lideri došli do 3 boda, zahvaljujući Messijevom hat- tricku i još uvijek ostali nepobijeđeni ove sezone u La Ligi.

Briljantan početak

Barça je u samo 17 minuta postigla 3 gola, koje su postigli redom Alba, Tello i Messi. Prvi je došao nakon samo 3 minute igre, nakon što je Cesc asistirao Albi, a ovaj pokazao svoje napadačke sposobnosti. Drugi je postigao Tello nakon prizemnog šuta, dok je Messi treći gol postigao nakon oštrog šuta, nakon akcije njega i Cesca. Utakmica je već tada izgledala gotova, Barça je ležerno kontrolirala utakmicu i pronalazila prostor u obrani Deportiva.

Deportivo se vraća 

Kada su domaći navijači počeli negodovati, Deportivo se počinje vraćati, u 25 minuti sudac je okarakterizirao prekršaj Mascherana nad Rikijem kao jedanaesterac, a Pizzi je je pogodio sa bijele točke. To je domaćinima dalo vjeru u preokret, i Deportivo je podignuo svoju razinu igre. Alex Bergantinos je postigao drugi gol nakon slabe procjene Valdesa, ali i kompletne obrane.

2:4 na poluvremenu

Deportivo je došao od 0:3 do 2:3, Barça je tada morala podići svoju razinu igre kako bi osvojila bodove, i tada su se ukazale dvije zvijezde ove večeri, Cesc Fabregas i Leo Messi. Na Cescu asistenciju, Messi je postigao gol i ponovno uspostavio ugodan 2:4 rezultat na poluvremenu.

Mascheranov crveni karton

Međutim, stvari po Barçu su se pogoršale odmah na početku 2. poluvremena, kada je Pizzi iz slobodnog udarca zabio gol za 3:4 nakon samo minute igre u 2. poluvremenu, a nekoliko trenutaka poslije Mascherano je dobio drugi žuti karton, tj. crveni. Trener Tito Vilanova je brzo reagirao. U igru je ušao Adriano kako bi igrao uz Songa u obrani, a Pedro i Xavi su ušli kako bi Barçi vratili kontrolu nad utakmicom.

Utakmica je bila zanimljiva do samoga kraja

Sa Xavijem, Busquetsom i Iniestom u sredini, Barça je smirila utakmicu, dok je Messi iz slobodnog udarca stativu. Malo kasnije Messi je postigao svoj 3. gol, a Barçin peti, nakon fantastičnog solo prodora. Sada si bodovi bili osigurani? Ne, Jordi Alba je postigao autogol i s još 10 minuta do kraja utakmice, Deportivo je pokuašo sve kako bi izjednačio. Čak je i golman Daniel Aranzubia pred sami kraj utakmice došao u Barçin šesnaesterac nebi li pomogao da Depor izjednači, ali Barça je izdržala i  nakon fantasične utakmice osigurala sva 3 boda.

Dodajmo i to da je Barça u osvih 8 kola još uvijek neporažena, a kada bi tako startala, na kraju bi uvijek osvojila naslov La Lige!!

Izvor: FC Barcelona
Piše: Matija Majdandžić

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...