nedjelja, 11. ožujka 2012.

Čudesni Messi nastavio niz

Odigrane su još dvije utakmice 26. kola Primere, a razloga za zadovoljstvo svakako će više imati gosti. Prvo je Mallorca došla do boda na Mestalli nakon zaostatka od dva pogotka, a zatim je na scenu stupio Leo Messi i nastavio sjajan niz iz posljednjih mjesec dana.

Bez suspendiranog PiqueaGuardiola je u Santanderu bio primoran izvesti ekipu s tri braniča, ali s druge strane, to je, na sreću nogometnih zaljubljenika, omogućilo da utakmicu u veznom redu započnu FabregasXavi i Iniesta.
U šestoj minuti Pedro se sjurio po desnoj strani, a zatim krenuo prema sredini i s ruba šesnaesterca desnom nogom zapucao prema domaćem golu, no lopta je zamalo promašila cilj. Deset minuta kasnije zaprijetio je Messi iz slobodnog udarca, ali lopta je išla prema sredini gola pa vratar Fernandez nije imao većih problema pri zaustavljanju ovog pokušaja.
Barca je u 22. minuti ponovno zaprijetila. Katalonci su brzo izveli slobodnjak, nakon čega je lopta došla do Inieste, a fenomenalni veznjak je laganim potkopavanjem prevario kompletnu domaću obranu, ali lopta je na kraju ipak završila samo na gredi. Messi je uskoro gurnuo Fabregasa u novu priliku, ali čuvar mreže Racinga je i u ovoj situaciji bio koncentriran te je zaustavio udarac Španjolca.
Prvaci Europe su u 29. minuti napokon došli do vodstva. Xavi je lob-dodavanjem izbacio Fabregasa u odličnu priliku, a ovaj se, umjesto udarca, nesebično odlučio na proigravanje u sredinu i tamo pronašao argentinskog čarobnjaka koji uklizavanjem gurnuo loptu u mrežu i tako postigao svoj 29 ovosezonski pogodak u Primeri.
Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika, a gosti su nakon povratka na teren nastavili dominirati. Messi je ubrzo došao i do brojke 30. Nakon što je Cisma u 56. minuti rukama povukao i srušio Fabregasa u kaznenom prostoru, najbolji igrač svijeta je koncentrirano izveo jedanaesterac i udvostručio vodstvo Barcelone. Nevjerojatno zvuči podatak da mu je ovo 16. pogodak u posljednjih šest utakmica kroz sva natjecanja.
Uskoro je Xavi još jednom kreirao priliku, ovog puta za mladog Cuencu, koji je, nakon što se oslobodio svog čuvara, pogodio stativu. Gosti su nastavili nizati prilike, prijetili su Tello i Fabregas, a u 80. minuti je Messi propustio upisati novi hat-trick.


O dominaciji Barcelone govori i podatak da je imala čak 76% posjeda lopte, a Racing je tek pred kraj utakmice uspio uputiti jedini udarac prema golu Valdesa. Ekipa iz Santandera tako je ostala na 18. mjestu ljestvice, dok se Barca vratila na zaostatak od deset bodova iza vodećeg Reala.
Sportnet HR

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...