subota, 24. ožujka 2012.

Barci dva gola, tri boda i isključenje

U 30. kolu španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je pobijedila na gostovanju kod Mallorce 2:0, a posljednjih je pola sata igrala s igračem manje na terenu...

Aktualni prvak Španjolske upisao je treću prvenstvenu pobjedu u tjedan dana. Prošli je vikend pala Sevilla (2:0), pod tjednom su izabranici Josepa Guardiole bili bolji od Granade (5:3), a u subotu predvečer nadjačali su Mallorcu u gostima, ponovno s 2:0.

Nakon rastrčanog početka domaćina te jedne prilike Lionela Messija koju je zaustavio Dudu Aouate, Barcelona je do vodstva stigla u 25. minuti utakmice. Tada je Messi izveo prekid i ubacio s desne strane terena, lopta je dugo putovala prema suprotnoj strani Mallorcinih vrata, a na kraju se tamo našao i Alexis Sanchez, no ostaje upitno je li i dirao loptu prije nego li je ona odsjela u mreži. Ipak pogodak je pripao Messiju.

Do kraja poluvremena Barcelonino su vodstvo mogli udvostručiti Messi, Sanchez i Andres Iniesta, ali nisu bili precizni.

Drugo je poluvrijeme Barcelona otvorila standardnom dominacijom u posjedu lopte, ali je u 57. minuti ostala s desetoricom igrača na terenu, nakon što je sudac procijenio kako je mladi Thiago Alcantara - koji je već imao žuti karton - namjerno igrao rukom, te ga je poslao na prijevremeno tuširanje.

Međutim, Mallorca unatoč dvije šanse Tomera Hemeda nije mogla iskoristiti brojčanu prednost, a Barcelona je pobjedu zapečatila deset minuta prije kraja utakmice. Messi je pucao s ruba kaznenog prostora i pogodio vratnicu, a na pravom se mjestu našao stoper Gerard Pique i postavio konačnih 2:0. (Sportnet HR)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...