subota, 17. ožujka 2012.

Messi: "Karijeru želim završiti u Barceloni"

Lionel Messi poručio je da ne namjerava igrati bilo gdje drugdje osim u Barceloni, a nahvalio je trenera Guardiolu koji ga je, kaže, učinio boljim strijelcem.

U intervjuu za Sky Sports koji će se emitirati u subotu najbolji nogometaš današnjice odagnao je mogućnost da jednog dana zaigra u dresu nekog drugog kluba. Messi je cijelu karijeru proveo u Barceloni, a ako se njega bude pitalo, ondje će je i završiti.

"Želim ostati u Barceloni i završiti karijeru ovdje. Kao što uvijek kažem, nitko ne zna što se može dogoditi u budućnosti, ali ako bude do mene, htio bih ostati u Barceloni do kraja svoje karijere", rekao je trostruki osvajač Zlatne lopte.

24-godišnji Argentinac kaže da u svojem životnom vijeku nije gledao bolju momčad od današnje Barcelone. No, nije se htio upuštati u povijesne usporedbe.

"Nisam vidio druge velike momčadi za koje ljudi govore, a koje su se pojavljivale kroz povijest. Uglavnom je to zbog moje dobi, nisam bio dovoljno star da vidim druge velike momčadi s kojima nas se sada uspoređuje."

"Prema onom što sam vidio, današnja Barcina momčad je najbolja, ali ne mogu je uspoređivati sa starim velikim momčadima jer ih ne poznajem dovoljno."

Posebnu dozu hvale Messi je sačuvao za trenera Josepa Guardiolu, koji je od svojeg dolaska 2008. s katalonskim divom osvojio tri naslova španjolskog prvaka te Ligu prvaka 2009. i 2011.

"Od svojeg dolaska učinio je da momčad igra na ovakav način", rekao je Messi istaknuvši Guardiolinu ulogu u svojem razvoju: "Kad je došao, postavio me visoko, bliže golu, kako bih mogao postizati više pogodaka koje do njegova dolaska nisam redovito postizao."

"Natjerao nas je da se bolje pripremimo na treninzima za utakmice, kao da je svaka utakmica finale. On priprema sve svojom vizijom kad se igraju utakmice, a sve što radi pokazuje da je najbolji trener na svijetu."
Sportnet HR

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...