srijeda, 7. ožujka 2012.

Najava: FC Barcelona vs. Bayer Leverkusen


Prolazak u četvrtfinale najelitnijeg europskog klupskog natjecanja čini se laganim poslom za ekipu Pepa Guardiole, no sigurno je da se uvijek neugodni Nijemci neće lako predati.

Čileanac Alexis Sanchez neće nastupiti na večerašnjem susretu, jer je u utakmici koja se igrala sredinom tjedna protiv Sporting Gijona ozlijedio aduktor desne noge.

Veznjak Thiago Alcantara je pod upitnikom, jer se još uvijek oporavlja od ozljede koju je zadobio za vrijeme okupljanja nacionalne reprezentacije Španjolske, dok je i Eric Abidal također odsutan zbog ozljede prepona.

Kapetan Carles Puyol ozlijedio se na treningu i ne zna se hoće li igrati večeras. Dva suspendirana igrača iz Primere, Lionel Messi i Sergio Busquets, su ponovno na raspolaganju Guardioli.

Trener Bayera, Robin Dutt, u večerašnju utakmicu kreće bez ozljeđene trojke - Sidney Sam, Michael Ballack i Tranquillo Barnetta. Nastup hrvatskog reprezentativca, Vedrana Ćorluke, je također pod upitnikom.

Švicarac Eren Derdiyok, koji se vraća nakon odsustva od jednog mjeseca, bi mogao odigrati prvu utakmicu u startnoj postavi za Leverkusen još od siječnja. U subotnjem ogledu protiv minhenskog Bayerna je u igru ušao u drugom poluvremenu.

Sudac večerašnjeg susreta je Norvežanin, Svein Oddvar a prijenos utakmice možete gledati na HTV 2.


Mogući satstavi:


FC Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta; Fabregas, Cuenca, Messi


Bayer: Leno; Schwaab, Friedrich, Toprak, Kadlec; Reinartz, Bender, Castro, Augusto, Schurrle; Kiessling

Jeste li znali...?


  • Barcelona je slavila u devet posljednjih domaćih utakmica protiv protivnika iz Njemačke. Zadnji poraz jest onaj iz grupne faze Lige prvaka u sezoni 1998./1999. kada je Bayern slavio sa 2-1;
  • Katalonci u dosadašnjem dijelu Lige prvaka imaju najviše kornera (48) i najviše udaraca na protivnički gol (62);
  • Barça je bez poraza u 49 posljednjih mečeva na Camp Nou. Zadnji put je Hercules u rujnu/septembru 2010. slavio sa 2-0 golovima Nelsona Valdeza;
  • U zadnjih 12 gostujućih utakmica u Ligi prvaka, Bayer Leverkusen ne zna za pobjedu;
  • Njemci su primili 11 golova ove sezone u Ligi prvaka, što je više od svih drugih timova iz osmine finala;
  • Apotekari su izu posljednje tri budnesligaške utakmice upisali maksmimalnih 9 bodova.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...