ponedjeljak, 11. lipnja 2012.

EURO: Španjolci i Talijani u fantastičnoj utakmici podijelili bodove!

U prvoj utakmici skupine C Španjolska i Italija su odigrali neodlučeno iako su i jedna i druga reprezentacija lako mogle doći do pobjede...

Nogometaši Španjolske i Italije u sjajnoj su utakmici osvojili po bod odigravši 1-1 u Gdanjsku.
Neuvrštavanjem niti jednog klasičnog napadača u početni sastav mnoge je iznenadio izbornik branitelja naslova Vicente Del Bosque, do je njegov kolega na suprotnoj strani Cesare Prandelli prema najavama na teren poslao momčad u formaciji 3-5-2 s De Rossijem u obrani, te s dvojicom napadača Cassanom i Balotellijem.

Premda su u uvodnih 10-tak minuta Španjolci bili nešto dominantiji, vrlo brzo su Talijani odličnom agresivnom igrom posebno na sredini terena uspostavili ravnotežu, te prijetili preko vrlo raspoloženog Antonija Cassana. U 12. minuti upravo je njega nešto izvan vlastitog kaznenog prostora srušio Ramos, a dobar udarac Pirla Casillas je uspio izbaciti. Igrala se 23. minuta kada je Cassano ponovo pobjegao obrani "furije" i pored Piquea s desna šutirao u dalji kut, ali je lopta otišla pored vratnice.

Ponovo je napadač Milana pokušao u 34. minuti, no kapetan Španjolske još jednom dobro intervenira na svom golu.

Nešto je s druge strane pokušavao Iniesta, a izdvajamo njegov udarac unutar šesnaesterca koji je u 25. minuti blokirao De Rossi.

Vrlo blizu vodstvu Talijani su bili u zadnjim trenucima prvog dijela kada je na odlično ubacivanje Cassana s desnog boka glavom šutirao Thiago Motta, ali je Casillas još jednom refleksnom reakcijom spasio svoju momčad.

Na početku nastavka Španjolci prijete preko Fabregasa koji je "glumio" jedinog napadača, ali je njegov pokušaj s lijeve strane osujetio drugi vratarski velikan Gianluigi Buffon odbivši loptu u korner. Već u idućem napadu Iniesta se probio po lijevoj strani i pokušao pogoditi suprotni kut, no lopta je prohujala nekoliko centimetara pored vratnice.

Svoju nonšalanciju i na ovoj je utakmici pokazao Mario Balotelli. Naime, kontroverzni talijanski napadač u 53. minuti je oduzeo loptu Ramosu i sam krenuo prema Casillasu. Međutim, nadomak španjolskog peterca neshvatljivo je oklijevao pa mu je Ramos lakoćom s leđa ponovo uzeo loptu. To je ponukalo Prandellija da s terena povuče Balotellija, a na teren pošalje Antonija Di Natalea...

Upravo je Di Natale u 61. minuti utrčao iza leđa španjolskih braniča na genijalno dubinsko proigravanje Pirla. Rutinirano je iskusni Di Natale plasirao loptu u dalji kut ovaj puta nemoćnog Casillasa za neopisivo talijansko slavlje na tribinama.

Ipak, veselje Talijana nije dugo trajalo. Tri minute nakon njihova vodstva David Silva u kaznenom prostoru Talijana krasnim pasom "izbacuje" Fabregasa koji iz sredine matira Buffona i opravdava svoju ulogu napadača. Tek je tada reagirao Del Bosque i u idućih 10 minuta na teren ubacio "pravog" napadača Fernanda Torresa. I umjesto da iskoristi tu šansu, Torres je do kraja susreta uspio promašiti dvije čiste prilike. U 75. minuti sam je krenuo prema Buffonu, ali mu je jedinica "azzurra" uspjela nogom oduzeti loptu, da bi točno 10 minuta kasnije s 20-tak metara Torres uspio prebaciti istrčalog Buffona, ali i prazna vrata.

Talijani su te promašaje mogli kazniti u dva navrata. Priliku da postane španjolski "krvnik" Di Natale je propustio u 77. minuti kada je na dodavanje Giovinca još jednom izmakao pažnji očito neuigranih braniča i u padu pucao pored gola. Zadnju šansu na dvoboju propustio je Marchisio kada je iz sredine šesnaterca šutirao ravno u Casillasa.

Udarci prema golovima 18-10 za Španjolsku, te udarci u okvir 9-6 dovoljno govore o otvorenoj utakmici koju su vidjeli gledatelji u Gdanjsku.

11.06.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...