srijeda, 13. lipnja 2012.

Xavi: "Guardiola je najbolji trener na svijetu"

Igrač Barcelone, sjajni Xavi, izjavio je kako za njega nema dileme tko je najbolji trener na svijetu. Smatra da je to čovjek koji ga je do ove sezone vodio s klupe Barcelone, Pep Guardiola.
"Pep je napravio nogometnu revoluciju. Chelsea je ove godine osvojio Ligu prvaka, ali i dalje se svi klubovi mjere s Barcelonom", rekao je Xavi za Reserved Area.
Usporedio je Guardiolu i s Jose Mourinhom, trenerom najvećeg Barceloninog rivala Real Madrida: 
"Za mene je Guardiola najbolji, i bio je sve četiri godine najbolji dok nas je vodio s klupe. Mourinho neće ostaviti trag u nogometnoj povijesti kao Guardiola."
Rekao je Xavi, iako je Jose Mourinho jedan od trojice trenera, uz Ernsta Happela i Ottmara Hitzfelda, koji su osvajali Ligu prvaka s dva različita kluba. Ukoliko s Real Madridom osvoji svoj treći naslov prvaka, a Realov deseti, postat će prvi trener u povijesti kojemu je to uspjelo.

Xavi je nastavio u istom tonu, te je izrekao i par komplimenata na račun svog suigrača iz Barcelone, Argentinca Lea Messija: 
"Leo je jedini logični izbor za Fifinu Zlatnu loptu. On je najbolji igrač kojega sam vidio u životu."
Iako mnogi tvrde da tu nagradu zaslužuje igrač Real Madrida, Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je bio glavni igrač svoje ekipe u osvajanju španjolskog prvenstva, za Xavija nema dvojbi: 
"Ukoliko Messi ne osvoji Zlatnu loptu, bit će to nepravda, jer trenutno nema igrača koji igra na nivou na kojem igra Messi. On mi je pomogao da postanem bolji igrač", zaključio je za kraj Xavi.
Sportnet
13.06.2012. 

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...