subota, 9. lipnja 2012.

KOŠARKA: Real Madrid smanjio na 1-1

Madridski Real pobjedom 75:69 napravio break u Barceloni i izjednačio na 1-1 u finalu španjolskog prvenstva.

Real Madrid i u prvoj utakmici finala prvenstva Španjolske bio je blizu breaka na Barceloninom parketu. Točnije, “kraljevska” momčad trebala je slaviti u prvoj utakmici, ali je prokockala 17 razlike da bi joj napokon “nož u srce” zario Marcelinho Huertanevjerojatnom tricom s deset metara za pobjedu Barcelone. 
NAVARRO APSOLUTNI REKORDER

Premda nije imao puno razloga za slavlje Barcelonin kapetanJuan Carlos Navarro ipak je u utakmici u petak navečer postao dio povijesti. Navarro je postao igrač s najviše odigranih finalnih utakmica u povijesti španjolskog prvenstva. 32-godišnji šuter odigrao je 32. utakmicu u finalima i tako pretekao još jednog Barceloninog velikana Andrésa Jiméneza. Navarro je prvo finale odigrao 2000. godine, a ovo mu je čak deveta finalna serija. 
Ipak, kada se činilo da će Barca dotući grogiranog protivnika, Real je uzvratio. Slavio je pobjedu 75:69 i izjednačio na 1-1 u seriji, a sada ima dvije domaće utakmice da se domogne naslova prvaka.

Druga utakmica bila je suprotnost premijernoj. Barcelona je ovaj put kontrolirala rezultat i imala solidnu prednost, sve dok gosti s pet trica zaostatak (53:61) nisu okrenuli u svoje vodstvo 70:66 na nešto više od dvije minute do kraja. Ovaj put trice Navarra i ostalih igrača u završnici nisu ulazile kao u prvoj utakmici.

Real je pogodio čak 11 trica uz 65 posto šuta. Najviše (4) pogodio je Sergio Rodriguez (14 poena), no statistički najbolji igrač utakmice bio je Ante Tomić (12 poena, 9 skokova, indeks 18) koji već godinama najbolje utakmice igra u Barceloninoj Palau Blaugrani.

Za razliku od Realove Barcina trica bila je vrlo loša (21 posto), a Erazem Lorbek (22 koša) predvodio je petoricu dvoznamenkastih domaćih igrača.

Serija se sada seli u Madrid, a prvak će postati momčad koja dođe do tri pobjede. Barcelona brani naslov iz prošle sezone, no Real je u prilici doći do prvog prvenstvenog naslova još od 2007. godine. Ako bi u tome uspjela momčad Pabla Lasa kompletirala bi dvostruku krunu.


Kosarka.org
09.06.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...