petak, 9. ožujka 2012.

Čitatelji Madridske Marce: "Messi je najveći svih vremena!"

ZA ČITATELJE španjolskog dnevnika Marce nema dileme: Lionel Messi je najbolji nogometaš u povijesti.

U anketi na internetskim stranicama uglednog sportskog dnevnika sudjelovalo je oko 87.000 čitatelja, a njih čak 50.2 posto svoj je glas dalo Argentincu koji je u srijedu u pobjedi Barcelone protiv Bayer Leverkusena (7-1) postao prvi igrač ikad koji je u jednoj utakmici Lige prvaka postigao pet pogodaka. Ishod ankete je tim zanimljiviji kad se uzme u obzir da je Marca madridski list i da su većina njegovih čitatelja navijači Barcelonina najvećeg suparnika Reala.



To se vidi i po drugom mjestu na koje su neočekivano smjestili Realovu legendu Zinedinea Zidanea (27.5 posto glasova). Diego Maradona je dobio samo deset posto, a Pele sedam posto glasova. Slijede Alfredo di Stefano (četiri posto) i Johann Cruyff (1.5 posto).


Marcine momčadi za "sudar" Španjolske i Katalonije, tko je jači?



Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Eric Cantona izjavio je u četvrtak da bi reprezentacija Katalonije, kad bi imala pravo nastupa, bila kandidat za naslov svjetskog prvaka...


Ponukalo je to novinare i urednike Marce da na papiru sastave reprezentacije Katalonije i Španjolske, ali dakako bez katalonskih nogometaša u sastavu. Čitatelji u anketi mogu odabrati koja je momčad jača, a na prvi je pogled vidljivo da Katalonija najviše problema ima u napadu.

Naime, u napadu Barcelone koja, dakako, čini okosnicu katalonske vrste, igraju uglavnom stranci (Messi, Villa, Sanchez, Pedro), što u u ovom slučaju uključuje i Španjolce. Tako je Marca u napad Katalonije smjestila mladog Barceloninog nogometaša Tella, te Espanyolove Alvara Vazqueza i Joana Verdua.

"Rastavljena" je i Barcelonina briljantna vezna linija budući da je Andres Iniesta Španjolac koji bi u momčadi "furije" surađivao s Xabijem Alonsom i Davidom Silvom, te loptama hranio napadački trojac Mata - Villa - Soldado.

Reprezentacije Španjolske i Katalonije prema izboru Marce:


index.hr 

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...