srijeda, 7. ožujka 2012.

Finale Kupa kralja ipak u Madridu

Ovogodišnje finale španjolskog Kupa kralja između Barcelone i Athletica igrat će se na stadionu Vicente Calderon, odlučio je Španjolski nogometni savez.

Stadion Atletica iz Madrida, popularni Vicente Calderon, ugostit će ovogodišnju finalnu utakmicu španjolskog Kupa kralja. Na madridskom stadionu za trofej će se boriti prošlogodišnji finalist Barcelona protiv Athletic Bilbaa.
Prošle godine u finalnom susretu španjolskog Kupa gledali smo El Clasico kada je Real Madrid u Valenciji poslije produžetka svladao Barcelonu, a ovog puta će se Katalonci za taj pokal boriti u Madridu, ali protiv Athletica.
Susret je prema prvotnom planu trebao biti odigran na stadionu Reala Santiago Bernabeu, ali je zbog održavanja istog finale prebačeno drugdje. Na rasporedu je 25. svibnja, a Atleticov stadion je posljednji put finalnu utakmicu ugostio 2008. kada je Valencia svladala Getafe.
Pošto se Barcelona i Athletic nisu uspjeli zajednički dogovoriti gdje će se utakmica odigrati, to je umjesto njih morao učiniti Španjolski nogometni savez (RFEF). U igri je još bio Estadio de La Cartuja u Sevilli, no Vicente Calderon je dobio više glasova.
Sportnet HR

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...