srijeda, 28. ožujka 2012.

Barca i Milan bez pogodaka na San Siru

U prvom susretu četvrtine finala Lige prvaka Milan je na San Siru zaustavio Barcelonu. Uz odlično prvo poluvrijeme na obje strane terena i nešto malo manje akcije u nastavku, u Barcelonu se na uzvrat putuje se s 0:0.

MILAN - BARCELONA 0:0 (0:0)
Četvrtina finala Lige prvaka, prva utakmica
Milano, Stadion San Siro
Sudac: Jonas Eriksson (ŠVE)
Strijelci: -|-
Milan: Abbiati, Mexes, Nesta (Mesbah 75'), Bonera, Antonini, Seedorf, Nocerino, Ambrosini, Boateng (Emanuelson 67'), Ibrahimović, Robinho (El Shaarawy 52')
Trener: Massimiliano Allegri
Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta (Tello 65'), Mascherano, Keita, Busquets, Sanchez (Pedro Rodriguez 76'), Messi
Trener: Pep Guardiola
Milan i Barcelona stari su nogometni znanci. Ne samo zbog ovosezonskih susreta u kojima je Milan na Camp Nou kasnim pogotkom stigao do 2:2 izjednačenja da bi na San Siru upisao 2:3 poraz, nego i zbog mnogih međusobnih okršaja na najvišoj europskoj nogometnoj razini.
Domaći trener Allegri u susret je morao ući bez svog najpouzdanijeg obrambenog igrača Thiaga Silve, koji je pred ovaj okršaj obnovio ozljedu mišića, a nije mogao računati niti na Vam BommelaPataAbatea...
Guardiola je u Milano stigao bez gotovo već zaboravljenog Davida Ville, ali i s problemima zbog izostanka Adriana i Abidala pa je njihovu poziciju u posljednjoj liniji obrane zauzeo Puyol. U vezi su Xaviju i Iniesti leđa čuvaliKeita i Busquets, dok je uz Messija u vrhu napada zaigrao i Alexis Sanchez.
Domaćin je u najavama utakmice istaknuo kako se protiv Barce ne misli samo braniti, što su i pokazali u samom otvaranju utakmice,. Iznenadili su Katalonce visokim presingom na zadnju liniju, a poigravanje Barcelonine obrane uzrokovalo je fenomenalnu priliku za vodstvo Milana već u trećoj minuti utakmice. No, prvotni udarac Boatenga s ruba kaznenog prostora završio je u leđima Mascherana, dok je u nastavku akcije Robinho nevjerojatno promašio volej sa sedam metara, poslavši loptu visoko na tribine.
Odgovor Barce nije trebalo dugo čekati, a već nakon desetak minuta igre morali su Rossoneri posložiti dvostruki obrambeno blok pred svojim vratima. U šestoj minuti gotovo je promašeni pokušaj slobodnog udarca Messija s 18 metara završio kao odlična asistencija za Keitu, ali veznjak se glavom na metar od gola ne snalazi najbolje, a tri minute kasnije na udarac Argentinca i odbijenu loptuAbbiatija, također iz neposredne blizine, Dani Alves ne reagira na pravi način.
Opasno je pred vratima domaćih bilo i u 16. minuti, kada je nakon odlične akcije iz slobodnog udarca Alexis Sanchez izbio sam ispred vratara, pao preko njegove ruke, ali švedski sudac nije svirao kazneni udarac, a čak se minutu kasnije i zatresla mreža Milana, ali je Messi pospremio dodavanje Alvesa iz evidentnog zaleđa.
No, nakon 20 minuta igre u vodstvu je mogao biti talijanski prvak. Koliko god to nevjerojatno zvuči, Xavi je izgubio loptu na sredini terena, Seedorf je fantastično uposlio Ibrahimovića, ali s Puyolom na leđima puca traljavo i Valdes kroti njegov pokušaj. Brzi tempo dvoboja donio je još jednu priliku šest minuta kasnije, ali prodor i dvostruko proigravanje Xavija s Messijem zaključeno je udarcem Španjolca s desetak metara ravno u Abbiatija.
U posljednjih 15-ak minuta prvog dijela Milan je pokušao ponovno presingom zaustaviti akcije i tipično kombiniranje Katalonaca, ali je u 35. minuti gotovo kapitulirao, no, Antonini je u posljednji trenutak sustigao i blokirao odbjeglog Sancheza.
Do kraja ovog odličnog prvog poluvremena još je domaći sastav opasno zaprijetio nakon polukontre i akcije za Seedorfa, ali je Nizozemac loše zahvatio loptu u pokušaju volej udarca s ruba kaznenog prostora. U svlačionice se otišlo onim početnim rezultatom iako je moglo biti pogodaka na obje strane terena.
U nastavku utakmice Milan je zaigrao još hrabrije, neprimjetnog Robinha već je u 52. minuti na terenu zamijenio mladi El Shaarawy, a Barcelona je morala podignuti agresivnost svoje igre kako bi primirila domaćina, čak i ponešto oštrijim prekršajima. Guardiola je odgovorio vađenjem Inieste u 65. minuti, no pomalo iznenađujuće je na travnjak istrčao Tello.
Jako dobro su parirali Rossoneri u tim minutama utakmice, umornog i nedavno oporavljenog Boatenga Allegri mijenja Emanuelsonom, koji je se odmah našao u prilici na desnom krilu, ušao je u kazneni prostor, ali se u ključnom trenutku spetljao, bez da je ugrozio protivnička vrata. Tello se iskazao stalnim pritiskom po lijevoj strani, u dva navrata je opasno priprijetio, a obrana Milana postala je ranjivija u zadnjih 15 minuta, kada je Nesta napustio teren. U zadnjoj liniji napravljena je rošada, Antonini je završio na desnom boku, Bonera i Mexeszaigrali su stopere, a Mesbah je ušao na lijevu stranu obrambenog reda.
Abbiati i Antonini su tri minute prije kraja zaustavili još jednu dobru priliku Barcelone za važan pogodak na San Siru, no, završilo je bez pobjednika, ali i bez golova, čime si je Milan otvorio lijepu priliku za uzvrat na Camp Nou, gdje putuje s jako dobrim rezultatom i nadom kako može preko aktualnog europskog prvaka osigurati polufinale ovog natjecanja. (Sportnet HR)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...