srijeda, 28. ožujka 2012.

Milan je pravi test da se vidi moć Barcelone

U srijedu ćemo svjedočiti dvoboju nogometnih giganta Milana i Barcelone u sklopu prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. S jedne strane fantastični Ibrahimović a s druge nevjerojatna lakoća igre Messija...

Milan igra vrlo dobro u posljednje vrijeme, a Allegri je pred nove ovosezonske okršaje s Barcelonom imao odličnu pripremu u ogledu s talijanskom verzijom Barcelone, Romom. Pod Luis Enriqueom Roma igra dopadljiv nogomet s mnogo dodavanja, no Milan je imao odličan protuotrov u čvrstoj igri, te u fenomenalnom Ibrahimoviću. Allegri zna da nije mogao dobiti težeg protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka, no kaže da se nema namjeru braniti:

'Znamo njihovu snagu, no nemamo straha. Moramo na terenu pokazati ono što znamo raditi. Ukoliko ih ne pobjedimo, dati ćemo ruku Guardioli i njegovim igračima. Nećemo igrati sa strahom, već ćemo igrati utakmicu s mnogo snage. Za nas je teško igrati u stilu Mourinhovog Intera koji je bio više fizička momčad. Moramo nastojati napraviti što je moguće manje pogrešaka i predstaviti se s napadačkim mentalitetom.'

Velik je hendikep za Allegrija izostanak njegovog najboljeg braniča Thiaga Silve koji se ozlijedio u susretu s Romom. Umjesto njega zaigrati će veteran Nesta koji se polako vraća u momčad nakon oporavka od ozlijede. Drugi problem je za Allegrija upitnik kraj nastupa Robinha, no prema trenerovim riječima to i nije problem s obzirom na dobru formu Maxi Lopeza i El Shaarawya. Među 20 pozvanih igrača za ovaj susret osim Thiaga Silve nema ni Pata, Flaminija, Gattusa, Van Bommela, Abate, Strassera i Merkela, piše dvoznak.com.

Barcelona je u najboljem trenutku ušla u sjajnu formu. U posljednjih devet utakmica Barcelona je zabilježila isto toliko pobjeda uz pomalo nevjerojatnu 31:8 gol razliku. Posljednja žrtva ovog vikenda je bila Mallorca koja je svladana sa sigurnih 2:0.

Usprkos sjajnim rezultatima na posljednjoj konferenciji za novinare Josep Guardiola nije se razbacivao velikim riječima:

'Kada igraš s Milanom moraš odigrati veliku utakmicu. U suprotnom nemaš nikakve šanse, pa stoga sutra ne smije biti nikakvog opuštanja. Protiv Milana moramo biti svjesni da igramo protiv ekipe koja nas je u stanju eliminirati i zato je najmanje što možemo napraviti da odigramo onako kako znamo i kako to najčešće i činimo. Na San Siru očekujem vidjeti najbolji mogući Milan koji će nas od prve minute pokušati pritisnuti. Milan posjeduje kombinatornu igru, zračnu igru, te jednog igrača kao što je Zlatan Ibrahimović koji je uvijek u stanju riješiti utakmicu. Mi se u Italiju dolazimo nadigravati i pokušati ostvariti što bolji rezultat uoči uzvrata na našem stadionu.'

Već je Guardiola svojim riječima pokazao kojeg se igrača gosti najviše pribojavaju u redovima crveno-crnih, a na istom je tragu i branič Gerard Pique:

'Bila je čast dijeliti svlačionicu s igračem kalibra Zlatana Ibrahimovića koji je jedan od trenutno najboljih igrača na svijetu i koji je to dokazao i u Braceloni. U Barceloni je Zlatan postigao dosta golova i pomogao nam u osvajanju naslova prvaka Špranjolska. Sada igramo protiv njega i moramo poduzeti sve što je u našoj mogućnosti kako bismo mu onemogućili da zabije ili da pruži jednu od svojih boljih partija. Međutim, Milan je momčad, pa ne smijemo zaboraviti niti na druge igrače. Iako, ponavljam, Ibrahimović je jedan od najboljih igrača protiv kojih sam igrao i sutra mu nećemo dozvoliti niti disati.'

Barcelona će u Milanu biti lišena pomoći ozlijeđenog Adriana kojeg zbog problema s mišićem neće biti desetak dana, a osim njega u obrani nedostaje i otprije bolesni Abidal. Probleme će Guardiola ipak relativno lako riješiti, jer u odnosu na prošli prvenstveni susret u ekipu se vraća Dani Alves. Njega nije bilo na Mallorci zbog suspenzije. U ostatku ekipe kod Barcelone nećemo vidjeti previše iznenađenja, tek postoji nekoliko opcija koje trener razmatra. Najveća pitanje jest zapravo tko će praviti društvo Leu Messiju. Čini se da je jedno mjesto rezervirano za Fabregasa, dok za drugo konkuriraju Pedro Rodriguez i Alexis Sanchez. (dvoznak.com)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...