srijeda, 21. ožujka 2012.

Messi do rekorda došao za manje od sedam i pol godina


Sa 234 gola najbolji je strijelac Barce svih vremena. Iza sebe je ostavio Cesara Rodrigueza koji je postigao 232 pogotka.

Bilo mu je potrebno sedam godina i četiri mjeseca od debija (16. listopada 2004. godine) te šest godina i deset mjeseci otkad je zabio prvi gol za Barcelonu (1. svibnja 2005. protiv Albacetea) da postane najbolji strijelac u službenim utakmicama u povijesti katalonskog kluba! S tri pogotka Granadi, Argentinac Lionel Messi ukupno je dosad za "blaugranu" zabio 234 gola i tako preskočio dosadašnji rekord Cesara Rodrigueza, koji je 57 godina držao rekord sa 232 gola. Rodriguezu je za takav učinak bilo potrebno čak 16 godina igranja za Barcelonu, Messi ga je, eto, preskočio u manje od pola tog razdoblja.

Messijevi rekordi

Ove je sezone Messi zabio 54 gola (u samo 45 utakmica!), što je već sad gol više nego cijele prošle sezone! S tri gola Granadi, Messi je dosad u prvenstvu zabio čak 34 gola (Ronaldo 32) i nadmašio je lanjski učinak, kad je 31 put tresao suparničke mreže u prvenstvu. Spomenimo da je u zadnjih sedam utakmica Messi zabio čak 17 golova, ove sezone u šest je navrata postizao barem tri gola na jednoj utakmici, a to mu je u Barceloni uspjelo ukupno 18 puta! Dodamo li tim brojkama, koje je objavio El Mundo Deportivo, i podatak da je nedavno postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio pet golova na jednoj utakmici, onda je posve jasno zašto i suigrači govore o Messiju s velikom dozom poštovanja.

– Messi je najbolji nogometaš u povijesti – izjavio je Barcelonin branič Gerard Pique, a slično misli i trener Josep Guardiola.

– Messi je nogometni Michael Jordan! Podsjeća me po mnogo čemu na Michaela Jordana, malo je sportaša dominiralo u svojim sportovima poput njih dvojice – rekao je Guardiola i dodao:

Guardiola: Drukčiji od svih

– Messi je najbolji i to dokazuje svaka tri dana. Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio, ali taj je dečko posve drukčiji od ostalih. Nitko se ne može uspoređivati s njim, jer njegove su igre nevjerojatne. Na svjetskom tronu nema trenutačno nikoga ni blizu njemu.

– Sretan sam i ponosim se što igram u istoj momčadi s Leom, čast mi je i zadovoljstvo s takvim igračem dijeliti svlačionicu i slaviti pobjede, to smatram privilegijem. Messiju nije bitno u kojem gradu igra, nije uopće važno je li mu hladno ili vruće! U bilo kakvim uvjetima, Leo redovito dokazuje da je najbolji – pohvalio je suigrača Gerard Pique. (Sportal.hr)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...