nedjelja, 21. listopada 2012.

Pele, gledaj kako te prestiže: Messiju fali 5 golova da prestigne rekord velikog Brazilca!

U kalendarskoj 2012. godini Leo Messi zabio je 71 gol, jedan više nego u cijeloj 2010. godini. Treba napomenuti da su do kraja godine još gotovo puna dva i pol mjeseca...

Davne 1959. godine veliki je Brazilac Pele od 1. siječnja  do 31. prosinca zabio 75 golova: 66 za Santos i 9 za brazilsku nogometnu reprezentaciju.
Messi je 71 dosadašnji u sezoni rasporedio s 59 postignutih za Barcelonu i 12 za argentinsku nogometnu reprezentaciju. Do kraja sezone ima sasvim dovoljno vremena prestići veliki rekord još većeg nogometaša.

Ove je sezone Argentinac već postigao 15 golova, pri čemu 11 u prvenstvu. Uz sinoćnji hat- trick Deportivu u La Coruni (4:5), što mu je i ujedno 15 hat- trick u dresu Barcelone (najviše od svih nogometaša Barcelone u povijesti) četiri je puta postigao 2 gola, na utakmicama protiv Real Sociedada, Osasune, Getafea i Real Madrida.

Iako je trener Tito Vilanova razmatrao opciju da ga u La Coruni odmori barem dio utakmice, nakon što je doputovao iz Južne Amerike gdje je nastupao za Argentinu, najbolji nogometaš svijeta sam je inzistirao da nastupi i ponovno je bio briljantan.

Cesc Fabregas, koji je u subotu sjajno odigrao asisitiravši suigračima za 3 gola, od čega dvaput Messiju, izjavio je da je Messi igrač s druge planete.

Nakon utakmice i slijetanja u Barcelonu, Messi je otišao u bolnicu kako bi bio pri ruci zaručnici koju očekuje porod. Zasada još nema vijesti da je Argentinac postao otac, a nagađa se da će Antonella roditi u na početku Studenog.

Izvor: Gol.hr
Piše: Matija Majdandžić

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...