ponedjeljak, 22. listopada 2012.

Celtic FC- poznati gost na Nou Campu!

Barça i Celtic FC su se u Barceloni susreli četiri puta. Dvije utakmice su završile pobjedom Barcelone, a 2 susreta su završila neriješenim rezultatom. Zadnji put kada su Škoti igrali protiv Katalonaca, je bilo u sezoni 2007/08.

Ovog utorka, u 20:45 sati, Celtic FC će se vratiti na Nou Camp, na utakmicu 3. kola grupne faze Lige prvaka. Sutrašnja utakmica biti će škotskom timu peti put da dolaze na Nou Camp. Prvi put kada su igrali na Nou Campu, bilo je davne 1964. godine, u 2. rundi Kupa UEFA, FC Barcelona je slavila 3:1, uz golove Zulua-e, Seminario-a i Rifé-a. Celtic se vratio 40 godina poslije, u Ožujku 2004. godine, na uzvratni susret Knock-out sistema Kupa UEFA. Celtic je uspio odigrati neriješeno (0:0) i zahvaljujući domaćoj pobjedi od 1:0 proći u slijedeću fazu natjecanja.

Slijedeće sezone, 2004/05, Barça i Celtic su se susreli u Ligi prvaka. I ovaj put je utakmica završila bez pobjednika (1:1). Samuel Eto'o je doveo Barçu u vodstvo od 1:0, no Hartson je izjednačio pred kraj 1. poluvremena. Zadnji put kada su se ova dva tima susrela bilo je u sezoni 2007/08.. Barçu je tada vodio Frank Rijkaard, a Barça i Celtic su se ponovno susreli u 1. rundi knock-out faze Lige prvaka.. Barça je slavila 1:0 i ukupnim rezultatom od 4:2 (prvu utakmicu u Glasgowu, Barça je dobila 2:3) prošla u slijedeću fazu natjecanja.

Izvor: FC Barcelona official site
Piše: Matija Majdandžić

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...