utorak, 27. studenoga 2012.

Tito Vilanova :100 dana na klupi Barce i 85% pobjeda

Ovo utorka, Tito Vilanova će provesti 100 dan otkako je na klupi FC Barcelone.

U dosadašnjem dijelu sezone Blaugrana je odigrala 21 utakmicu; pobjedila je u 18, 2 puta je izgubila (Real Madrida 2:1, Celtic 2:1) i 1 remizirala (Real Madrid 2:2).

Iako je Vilanovina Barca poečla trenirati u Srpnju, nije prošla ni polovina Kolovoza, kada je Barcelona odigrala prvu službenu utakmicu. Tako je Vilanovina Barcelona svoj debi u novoj sezoni La Lige odigrala, u Nedjelju, 19. kolovoza, protiv Real Sociedada, u kojoj su ostvarili pobjedu od 5:1. Od tada je prošlo točno 100 dana. Tijekom tog perioda, tim predvođen Vilanovom na klupi se uspio vratiti punom snagom, nakon što su izgubili trofej španjolskog Suerkupa, tako što se trenutno nalaze na vrhu La Lige, te su se uspjeli kvalificirati u 1/8- finala Lige prvaka, kao lideri svoje grupe. Osim toga, pobjedili su u prvoj utakmici Kupa Kralja, u susretu protiv Alavesa, čime su se približili prolazu u slijedeću fazu natjecanja. Uz sve ovo, ekipa je u ovih 100 dana pod vodstvom Tita Vilanove uspjela oboriti puno rekorda.

18 pobjeda u 21 utakmici

U ovioh prvih 100 dana, pod vodstvom Vilanove, Barcelona je odigrala 21 službenu utakmicu (12 u La Ligi, 4 u Ligi prvaka, 1 u Kupu Krralja i 1 u španjolskom Superkupu). Drugim riječima, 85.7% tih utakmica vođenih od strane Vilanove pobjeđeno. Dva poraza su se dogodila protiv Real Madrida u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa (2:1), odnosno protiv Celtica (2:1) u Ligi prvaka.Jedini remi ostvaren je u La Ligi, kada je Mourinhov Real gostovao na Nou Campu (2:2).

Victor Valdes, Xavi i Messi su igrači sa najviše odigranih minuta

Victor Valdes je igrač koji je proveo najviše minuta na terenu pod vodstvom Vilanove. Barcelonin golman, koji je propustio samo jednu utakmicu dosadašnjeg dijela sezone (Kupa Kralja, Alaves), ukupno je proveo 1800 minuta na terenu.Leo Messi se nalazi na 2. mjestu, sa ukupno 1746 odigranih minuta, dok se na 3. mjestu nalazi Xavi sa 1601 odigranom minutom na terenu.

Osim toga, Messi je, kako je bilo očekivano, jedan od ključnih igrača Barcelone u dosadašnjem dijelu sezone. Argentinac je najbolji strijelac katalonskog giganta sa 26 postignutih golova, što je više od trećine ukupnih golova Barceloen ove sezone. Vilanovina Barcelona je postigla nevjerojatnih 69 golova do sada, što predstavlja 2.9 golova po utakmici- 43 gola u La Ligi, 4 u Superkupu, 11 u Ligi prvaka i 3 u Kupu Kralja.

Vilanova postavlja rekorde

Na kraju, možemo zaključiti da je Vilanova uspješno vodio Barcelonu kroz ovih 100 dana koje je proveo na klupi, te je osim obaranja van Gaalovog rekorda (1997/98.), tj. najboljeg starta u povijesti Kluba u domaćem natjecanju, ovog vikenda izjednačio najbolji početak ikada u cjelokupnoj povijesti La Lige, sa 12 pobjeda, 1 remijem i 0 poraza. Rekord koji je do sada držao Real Madrid.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...