utorak, 6. studenoga 2012.

FC Barcelona- jedini neporaženi lider u top ligama Europe

FC Barcelona je jedini neporaženi lider u top ligama Europe, nakon što su Juventus i PSG izgubili utakmice ovog vikenda.

Jedino su portugalski klubovi, Porto i Benfica, uz Barcelonu neporaženi, ali oni imaju 2 remija u 8 ligaških utakmica, dok Barça u 10 kola ima 9 pobjeda i tek 1 remi.

Top lige Europe nisu iznijedrile ekipu koja može pratiti korak sa FC Barcelonom. Lideri engleske, talijanske, njemačke i francuske lige su izgubili barem jednu utakmicu dosada u sezoni. Vilanovina Barça  je poslije 'rušenja'  rekorda za najbolji start u La Ligi u povijesti Kluba ovog vikenda, jedini neporaženi lider. Dosada u sezoni, Barça ima 9 pobjeda i tek jedan remi, davajući Kataloncima čak 93% osvojenih od 100% mogućih bodova. Bayern Munchen, lider Bundeslige, je jedini drugi tim u Europi koji se primakao ovoj brojci, oni su pobijedili u 9 utakmica, ali imaju i 1 poraz. Bayern je jedini poraz doživio prošlog vikenda, na Allianz Areni, od Bayera iz Leverkusena.

Ovog vikenda, i Juventus, i PSG, su upisali poraze kao lideri Serie A i Ligue 1. Juventus je pobijedio u 9 utakmica, ima 1 remi i 1 poraz, osvajajući 83% od 100% mogućih bodova, dok je PSG pobijedio u 6 utakmica, ima 4 remija i 1 poraz. Lider Premiershipa, Manchester United, je pobijedio u 8 utakmica, a ima i 2 poraza. Tako su 'Crveni Vragovi' osvojili 80% od 100% mogućih bodova.

Porto i Benfica

Jedina dva tima, koja su uz Barcelonu još uvijek neporažena, su Porto i Benfica. Doduše, oba dva tima su remizirala 2 utakmice od njih 8 u portugalskoj ligi. U Nizozemskoj, lider Twente je pobijedio u 9 utakmica, ima 1 remi i 1 poraz.

Ako tome pridodamo i Ligu prvaka, rezultati su još više impresivniji. FC Barcelona, Porto i Shakhtar, su jedina 3 tima koja nisu izgubili utakmicu u Europskim natjecanjima.

Izvor: FC Barcelona official site
Autor: M.M.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...