ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

10 ligaška pobjeda u brojkama

Barça je u dosadašnjoj sezoni La Lige upisala 10 pobjeda i tek 1 remi, i još im samo 3 pobjede nedostaju kako bi postavili novi najbolji start La Lige.

- Barça se još uvijek nalazi na 1. mjestu La Lige, sa 3 boda više ispred drugoplasiranog Atlético Madrida. Također, produžili su najbolji početak sezone u povijesti za Barcelonu, koji sada stoji na 10 pobjeda i 1 remiju.

- Još 3 pobjede dijele Barcelonu od postavljanja novog rekorda La Lige, za najbolji start u La Ligi. Barça mora pobijediti Zaragozu (Nou Camp), Levante (Ciutat de Valencia) i Atletic Bilbao (Nou Camp), kako bi prestigla rekord koji je postavio Real Madrid sa početkom sezone od 12 pobjeda i 2 remija, 1991/92. sezone.

- Barça je pobijedila u svakoj gostujućoj utakmici, u novoj sezoni La Lige. Pobijedili su Osasunu (1:2), Getafe (1:4), Sevillu (2:3), Deportivo (4:5), Rayo Vallecano (0:5) i, jučer, Mallorcu (2:4).

- Barça je u dosadašnjoj sezoni La Lige postigla 36 golova, a 26 od tih 36 golova je postigla na gostujućim utakmicama.

- Gerard Piqué, koji je nakratko ušao u igru protiv Celtica, počeo je u prvih 11 prvu utakmicu još od utakmice na Nou Campu protiv Spartaka iz Moskve (3:2, 1. kolo grupne faze Lige prvaka).

- Piqué je, jučer, odigrao cijelu utakmicu; pritom je osvojio 15 lopti i izgubio tek 3 lopte; 53 od 56 njegova dodavanja su bila uspješna.

- Cristian Tello je postigao svoj 10 gol za Barçu otkada je debitirao u dresu Blaugrane. U svakoj utakmici koju je počeo u prvih 11 ove sezone (Spartak Moskva, Deportivo i Mallorca) postigao je gol.

- Sergio Busquets će propustiti utakmicu protiv Zaragoze na Nou Campu (subota), nakon što je u utakmici protiv Mallorce dobio 5 žuti karton ove sezone u La Ligi.

- Messi je i dalje najbolji strijelac La Lige sa 15 golova, i još mu treba 9 golova kako bi prestigao Gerda Müllera, koji je u kalendarskoj godini postigao 85 golova. Protiv Mallorce, prestigao je Pelea, koji je u kalendarskoj godini postigao 75 golova.

- Cesc i Valdés su i dalje jedini igrači Barcelone koji su počeli svaku utakmicu La Lige u prvih 11.

- Barça je postigla 51 službeni gol ove sezone: 36 u La Ligi; 8 u Ligi prvaka; 3 u Kupu Kralja; 4 u Superkupu Španjolske

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...