srijeda, 21. studenoga 2012.

Tito Vilanova: "Igrači su opet pokazali koliko su veliki"

Barçin trener je čestitao svojim igračima na večerašnjoj pobjedi protiv Spartaka i istaknuo je specijalnu pohvalu zbog"sposobnosti da se prilagode na hladan teren i umjetnu travu".

Vilanova je usto imao i samo riječi hvale za Andrésa Iniestu: "On nam je puno pomogao u širini na terenu i odigrao je perfektnu utakmicu".


 Tito Vilanova je znao da je utakmica u Moskvi, nakon poraza od Celtica, 2 tjedna prije:

"Bilo je važno da se kvalificiramo u daljnju fazu natjecanja ovdje, a ne da čekamo do zadnje utakmice. U zadnjoj utakmici grupne faze se svašta može dogoditi."

Trener je pohvalio svoje igrače za trud koji su uložili u utakmici protiv ruskog tima, i na perfektnoj prilagodbi na nepovoljne uvjete na Luzhnikiju:

"Igrači su opet dokazali koliko su veliki. U zadnjih nekoliko godina su osvojili puno trofeja i danas su se dobro pilagodili na uvjete: hladnoću i umjetnu travu."

 Pohvale za Iniestu

Jedan od istaknutijih igrača Barçe u jučerašnjoj utakmici bio je Iniesta, koji je na lijevom krilu bio apsolutna noćna mora za Ruse. Vilanova je naznačio da je "Andrés puno pomogao timu u širini na terenu. On je odigrao perfektno."

Veznjak je bio u početnoj postavi, uz Busquetsa, Cesca i Xavija, to je rijetkost ove sezone da sva četvorica budu u početnoj postavi (2 puta, protiv Real Madrida i Celte).

"Oni mogu igrati zajedno bez problema", rekao je Vilanova, koji je dodao kako bi oni igrali češće da nije bilo ozljeda i nekih drugih uvjeta.

"Messi me ne prestaje oduševljavati"

Sa njegova 2 gola  Spartaku, Leo Messi je samo 5 golova udaljen od rekorda Gerda Müllera, po broju golova postignutih u jednoj kalendarskoj godini:

"Messijeva želja za postizanjem golova, pobjedama i pomaganjem timu me ne prestaje oduševljavati."

Vilanova je zatim dodao:

"Leo ne igra za rušenje rekorda, on igra za tim i pobjedu."

Izvor: FC Barcelona official site
Piše: M.M.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...