utorak, 6. studenoga 2012.

Dr. Ramon Cugat: "David Villa je mogao izgubiti nogu!"

"Visoki pritisak na 8 000, 10 000 ili 12 000 kilometara ostavlja dosta traga. To može dovesti do ozbiljnih ozljeda ili čak može uzrokovati da izgubite ekstremit", rekao je Cugat.

David Villa mogao je ostati bez noge nakon što ju je slomio na utakmici Svjetskog klupskog prvenstva, prošle godine u Japanu! Otkrio je to Barcelonin liječnik dr. Ramon Cugat koji ga je i liječio nakon ozljede, navodeći kako je napadač katalonskoga kluba imao sreće.

Mogao je, naime, izgubiti nogu zbog promjena tlaka koje nastupaju tijekom leta avionom budući da je Villa odmah nakon loma tibije putovao s momčadi natrag u Barcelonu.

"Visok pritisak na 8 000, 10 000 ili 12 000 metara ostavlja dosta traga. To može dovesti do ozbiljnijih ozljeda ili čak može uzrokovati da izgubite ekstremitete", otkrio je Cugat, koji navodi da je Villa sada u boljoj formi nego je bio prije ozljede, a pohvalio je i trenera Tita Vilanovu koji nije forsirao njegov povratak na teren.

"Tito Vilanova je arhitekt i mozak oporavka Davida Ville. Dozirao mu je minutažu na terenu na gotovo znanstven način", pohvalio je Cugat Vilanovu.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...