utorak, 29. studenoga 2011.

Barcelona se vratila pobjedama

Zbog Barceloninih obaveza na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu aktualni prvaci su ranije odigrali susret 17. kola Primere u kojem su dočekali Rayo Vallecano. Domaćini su došli do uvjerljive pobjede rezultatom 4:0.

Nakon što su poraženi na gostovanju kod Getafea s minimalnih 1:0 te dopustili Real Madridu da im pobjegne na šest bodova prednosti nogometaši Barcelone su unaprijed odigrali susret 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva.
Susret je otvoren zanimljivim udarcem Andresa Inieste koji s centra igrališta pokušava iznenaditi gostujućeg vratara Cobena, ali on loptu odbija u korner. Već u idućem napadu prijete i gosti međutim udarac Lassana Bangoure odlazi pokraj gola. U 16. minuti Xavi odlično pronalazi Danija Alvesa, ali Cobeno brani njegov pokušaj.
U 29. minuti Barcelona dolazi do vodstva. Lopta dolazi do Alexisa Sancheza koji vara svoga čuvara i preciznim udarcem od vratnice pogađa za vodstvo domaćina 1:0. Dvije minute kasnije lijepa kombinacija Inieste i Lionela Messija koji pogađa vanjski dio mreže. Na drugoj strani uzvraća Michel, ali udarac odlazi visoko preko gola.
Četiri minuta prije odlaska na odmor Barcelona povisuje svoju prednost. Messi je dubinskom loptom tražio Xavija, međutim ona se odbija do Sancheza koji bez problema zabija za 2:0. Tri minute kasnije Pique odlično pronalazi Alvesa koji izlazi sam pred gostujućeg vratara i zatim nesebično asistira za Davida Villu koji posprema loptu u mrežu za veliku rezultatsku prednost Barcelone s kojom se otišlo na odmor.
Samo pet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Barceloni da dođe do svog četvrtog pogotka. Messi je primio loptu s desne strane i jednostavno pretrčao svoje čuvare te smireno zabio svoj 16. golu u ovogodišnjem izdanju Primere. I ostatak drugog poluvremena protekao je u dominaciji domaćina, ali ozbiljnijih opasnosti za vratare nije bilo sve do 70. minute kada Villa koristi grešku obrane gostiju, ali njegov pokušaj loba odlazi preko vratiju.
Do kraja susreta Barcelona je bez većih problema kontrolirala utakmicu i upisala novu pobjedu. Zanimljivo je spomenuti da Barcelona ove sezone nije primila niti jedan pogodak na Nou Campu.
U idućem kolu Barcelona opet na svom stadionu dočekuje četvrtoplasiranu momčad lige Levante.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...