nedjelja, 6. studenoga 2011.

Najava: Athletic Bilbao vs. FC Barcelona

U 12. kolu španjolske Primere koje se igra ovog vikenda derbi susret će odigrati Athletic Bilbao i Barcelona. Bit će to dvoboj jedine neporažene ekipe u Primeri, Barcelone i devetoplasirane, ali i uvijek nezgodne ekipe Bilbaoa.

Sigurno je da nas očekuje dobra i neizvjesna utakmica, nakon koje ćemo saznati može li Bilbao postati prva ekipa koja je skinula skalp Barceloni u Primeri ove sezone. Utakmica se igra na stadionu San Mames u Baskiji danas (nedjelja) sa početkom u 20:00. Sudac ove utakmice će biti 39-godišnji Španac Jose Luis Paradas Romero.
Nakon što su Guardiolini puleni u utorak navečer u Pragu pobijedili Viktoriju 0:4, učvrstili se na prvoj poziciji grupe i osigurali plasman u osminu finala LP, sada se okreću derbi utakmici protiv Athletica. Bit će ovo sigurno pravi ispit za Barçu budući da je gostovanje u Bilbau uvijek bilo teško po njih. Barcelona je druga na tablici Primere, 4 boda iza Reala koji kao prvoplasirani na tablici a na svome kontu ima 28 osvojenih bodova ali i utakmicu više u kojoj je danas slavio 7-1 protiv Osasune.
Barcelona nije primila gol u posljednjih 9 utakmica u svim natjecanjima i to je sigurno dobra stvar pred ovu derbi utakmicu. Također, dobra vijest je da je u utorak u Pragu jedan dio utakmice odigrao i oporavljeni Alexis Sanchez te će i on za ovu utakmicu biti na raspolaganju Guardioli. Dakle, sada se na listi ozlijeđenih igrača nalaze samo Afellay i Pedro. Na put u Bilbao Guardiola će povesti svih 19 zdravih prvotimaca plus Isaaca Cuencu igrača B tima. Zanimljivo je da su na jednom od posljednjih treninga pred ovu utakmicu zajedno sa prvotimcima trenirala i 2 igrača Barçe B tima i to Lobato i Sergi Gomez.
Bilbao je, na čelu sa novim trenerom Bielsom, na početku nove sezone Primere vrlo loše startao. Međutim, kako je vrijeme odmicalo oni su se popravili. trenutno se nalaze na 9. mjestu na tablici sa 13 osvojenih bodova. Dosadašnji skor u ligi glasi 3 pobjede, 4 remija i 3 poraza uz gol razliku 15:12. Većinu svojih bodova su osvojili kod kuće gdje su u 5 utakmica zabilježili 2 pobjede, 2 neriješena rezultata i jedan poraz uz gol razliku 10:6. Da su posljednjih kola u uzlaznoj putanji govori i činjenica da su u zadnjih 5 kola zabilježili tri pobjede i dva neriješena ishoda. Osim Primere, Bilbao se dosta uspješno natječe i u Europskoj ligi gdje su već osigurali plasman u dalji krug natjecanja, sa osvojenih 10 bodova iz 4 utakmice.
Najbolji strijelac kluba je, naravno, Fernando Llorente koji je zabilježio 5 postignutih golova u Primeri i 2 gola u Europskoj ligi. Bilbao će na ovoj utakmici sa Barcelonom tražiti tri boda pred svojim navijačima prvenstveno radi napredovanja na tablici i pokušaja plasmana u sami vrh.  Popis pozvanih igrača za meč sa Barcelonom glasi ovako: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San Jose, David Lopez, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Koikili, Raul, Susaeta, Iraola, Inigo Perez, Muniain, Ander Herrera, Javi Martinez i Ibai.
Athletic Bilbao i Barcelona su dosada u Primeri odigrali 160 međusobnih utakmca. Barcelona na svome kontu ima 75 pobjeda, Bilbao je slavio u 59 utakmica dok je 26 susreta završeno bez pobjednika. U dvobojima na San Mamesu uspješnija je ekipa Bilbaoa. U 80 odigranih susreta u Baskiji na njih 42 slavio je Bilbao, 17 je završeno neriješeno dok je Barça zabilježila 21 pobjedu. U prošloj sezoni Primere u utakmici odigranoj na San Mamesu ekipa Pepa Guardiole je slavila sa 3:1 a golove su postigli Keita, Xavi i Busquets, dok je u susretu na Nou Campu Barcelona slavila sa 2:1 uz golove Messija i Ville.
Utakmicu kao i uvijek pratite na našoj stranici; Barca TV

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...