četvrtak, 3. studenoga 2011.

Ibrahimović Guardioli: "Prepao si se Mourinha!"

Trenutni napadač Milana, Zlatan Ibrahimović, objavio je u svojoj autobiografiji žestoku svađu koju je imao sa trenerom Barcelone dok je još bio tamo.

- Usr*o si se zbog Mourinha, idi do vraga - rekao je Šveđanin Guardioli nakon utakmice sa Villarrealom, u kojoj je bio rezerva i igrao samo nekoliko minuta.
'Eurosport' otkriva kako je ovaj napadač imao žestoku svađu sa Guardiolom, jer je ovaj odlučio umjesto njega u igru ubaciti Bojana. Ibra je nedavno izjavio kako u njegovoj autobiografiji piše sve što se događalo dok je bio u Barceloni, te kako je opisan i njegov odnos sa trenerom Barcelone.
U autobiografiji, koja još nije objavljena, piše kako je nakon te utakmice Ibrahimović bijesan uletio u svlačionicu, šutnuo kutiju sa odjećom i vikao 'nemaš muda!'
Guardiola mu ništa na to nije odgovorio, te je samo ustao, pokupio odjeću, i vratio je nazad u kutiju.
- Bio sam potpuno lud, i da sam ja Guardiola, bio bih jako uplašen - priznao je Ibra, koji također kaže kako mu nije odgovaralo što je bio rezerva u utakmici protiv Intera u Ligi prvaka.
Razlozi zbog kojih je napustio Barcelonu
Šveđanin priznaje kako je jedan od razloga zbog kojih je razmišljao da napusti Barcelonu, bio taj što je Guardiola posebnu ulogu dao Messiju (on je zvijezda kluba). Drugi razlog je bio što im Guardiola nije dopuštao da koriste luksuzne automobile kad dolaze na trening, te mu je govorio kako 'to nije njegova stvar'.
Nastavljajući napad na Barcelonu, Šveđanin navodi u svojoj autobiografiji 'igrači Barcelone su kao djeca' (valjda je to rekao jer oni, za razliku od njega, slušaju svog trenera), zbog čega se čini kako iz kluba nije otišao ljut samo na Guardiolu.
Još jedna 'tajna' koja je izašla na vidjelo, jest o tome kako je otišao iz Barcelone. Naime, njegov agent je imao dogovor sa Real Madridom, te da ne bi otišao u Real, prodali su ga Milanu za 'nisku cijenu' (25 milijuna eura).
Međutim, Ibrahimović je zaboravio napomenuti kako je možda iz najboljeg kluba na svijetu otišao samo jer nije bio dovoljno dobar ni igrač, a ni čovjek da bi ostao u njemu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...