utorak, 1. studenoga 2011.

Najava: FC Viktoria Plzen vs. FC Barcelona

U okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka u okviru grupe H ponovo će se sastati Viktoria Plzen i Barcelona. Samo što će ovaj put Viktoria Plzen ugostiti španjolskog prvaka. Utakmica je na rasporedu danas u 20 sati i 45 minuta...

Barcelona trenutno u okviru grupe H dijeli prvo mjesto zajedno sa Milanom sa 7 osvojenih bodova i u ovoj utakmici će tražiti nova tri boda kako bi se osiguralo mjesto u osmini finala. Dok su u ovoj utakmici Viktoriji potrebni bodovi radi borbe za treće mjesto u grupi zajedno sa Bateom. Utakmica između dva tima igra se danas (utorak) sa početkom u 20:45 sati. Meč će biti odigran na stadionu Eden u Pragu, budući da Viktoria ovaj stadion koristi kao domaći teren za potrebe utakmica u Ligi prvaka. Ovu utakmicu će suditi ne baš toliko poznati austrijski sudac Robert Schörgenhofer.
Barcelona je proteklog vikenda na svome stadionu protiv Mallorce upisala nova tri boda i još jednu rezultatski visoku pobjedu, i na taj način ušutila sve one kritičare koji su pomislili da je Barcelona u krizi. Sada se ekipa Pepa Guardiole okreće susretu u Pragu protiv Viktorije Plzen, gdje bi mogli vrlo lako osigurati plasman u osminu finala Lige prvaka ukoliko osvoje nova tri boda. Na ovom susretu bi mogao zaigrati i standardni stoperski par Puyol i Pique, s obzirom da su se potpuno oporavili od ozljeda i da su čak na subotnjem meču odigrali jedan dio utakmice. Pored njih, dobra vijest za Guardiolu je da je Alexis Sanchez počeo trenirati sa ostalim prvotimcima i on je otputovao u Prag gdje bi mogao možda i zaigrati koju minutu. Dakle lista ozlijeđenih igrača se smanjuje tako da su na njoj ostala samo dva imena, Pedro i Afellay, te se nadamo da neće biti novih ozljeda. Dakle, u kombinacijama za sutrašnji meč Guardiola će imati 19 prvotimaca plus dva igrača B tima, Isaaca Cuencu i Oiera Olazabala.
Viktoria Plzen je nakon one prve utakmice između ova dva tima na Nou Campu i poraza od 2:0, u Gambrinus ligi odigrala 2 susreta. Na oba susreta Viktoria je slavila kod kuće visokim rezultatom i to protiv Viktorije Zizkov (4:1) i u susretu sa Hradecom (5:0). Na taj način su se popeli na drugo mjesto na tablici i sada za prvoplasiranom ekipom Sparte Prag zaostaju 6 bodova. Za susret sa Barcelonom, treneru Vrbi će nedostajati golman Marek Čech koji je povrijedio koljeno upravo na onom prvom susretu u Barceloni. Na golu će stajati Roman Pavlik, koji je i bio prvi golman Viktorije prije nego li se povrijedio na utakmici protiv Rosenborga krajem jula. Sastav Viktorije u zadnjoj ligaškoj pobjedi od 5:0 izgledao je ovako: Pavlík; Rajtoral (Řezník 85), Čišovský, Bystroň, Limberský; Petržela, Horváth, Jiráček, Kolář (Darida 80); Ďuriš (Fillo 61), Bakoš.
Ove sezone u Ligi prvaka Viktoria iz Plzena je do sada kod kuće odigrala četiri susreta. Zabilježili su tri pobjede protiv Pyunika (5:1), Rosenborga (3:2) i Kopenhagena (2:1). Jedini neriješen rezultat je bio onaj u prvom kolu grupne faze protiv Batea, kada je utakmica završena rezultatom 1:1. Treba dodati da je u posljednjih 35 domaćih utakmica ekipa Viktorije zabilježila samo jedan poraz i to onaj 29. kolovoza ove godine, protiv Sparte Prag 0:2. Barcelona je u europskim natjecanjima ukupno odigrala 11 utakmica protiv čeških klubova. Pri tom je zabilježila 7 pobjeda, 1 neriješen ishoda i 3 poraza, dok je na mečevima na gostovanju kod čeških klubova zabilježila 2 pobjede, jedan remi i 2 poraza.
Prijenos utakmice možete pratiti kao uvijek na našoj stranici: Barca TV

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...