srijeda, 30. studenoga 2011.

Guardiola: "Bila je to jako čudna utakmica"

Nakon utakmice, Pep Guardiola je na press konferenciji pričao o utakmici protiv Raya, te je pohvalio ekipu iz Madrida.
- Želio bih čestitati Rayu i njihovom treneru Sandovalu na hrabrosti, odigrali su odličnu utakmicu.
Guardiola je rekao da je morao 'ubaciti' još jednog igrača u sredinu, Alvesa, jer je ova utakmica bila jako 'čudna'. Guardiola je pohvalio ovu momčad, te rekao da bi bez problema mogli ostati u Primeri, nakon što su se izborili za to prošle sezone.
- Kada vidim kako igraju, mislim da je nemoguće da sa takvim ambicijama ne ostanu u Primeri. Rayo ima vrlo dobre igrače, hrabri su i žele igrati. Uvijek sam govorio da ne postoji dobar ili loš trener, već treneri koji su hrabri, i oni koji nisu – rekao je Pep, koji je dodao da se divi takvim trenerima, kao što su MendilibarEmery i Sandoval, koji su jako hrabri.
O trenutku utakmice kada je Pique isforsirao peti žuti karton, Guardiola je izjavio da nema potrebe da bilo što govori, jer 'cijeli svijet je vidio što se dogodilo'. Također, Pep je rekao da je nešto slično napravio i Valdes, iako njemu nije prijetila nikakva suspenzija zbog žutih kartona.
- U četiri godine koliko sam tu, nikad nisam komentirao suđenje. Nisam to napravio ni nakon nesviranih penala u Valenciji, ni nakon poništenog gola protiv Getafea. Sudac je napisao svoje u izvještaju nakon utakmice.
Guardiola je rekao da je Alexis bio zvijezda večeri, ne samo zbog golova, već jer je i pomagao u obrani.
- Mi smo znali da on nije samo napadač i ljudi su danas vidjeli što je on sposoban napraviti. Želim mu čestitati na odličnoj utakmici.
Na kraju, Pep je rekao koliko je Villa važan za Barcu.
- On je igrač koji stalno traži slobodan prostor, igrač kojeg suigrači uvijek mogu 'naći'. Vi već znate što nam on znači i koliko. On ne prestaje praviti prostor drugim igračima. Dok to radi, nekada lopta uspije doći do njega, nekada ne. Ali on se nikada ne umori od toga. On zna koliko vrijedi i koliko znači ovoj ekipi – završio je Pep.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...