subota, 26. studenoga 2011.

Najava: Getafe C.F. - FC Barcelona

Barcelona je u srijedu pobijedila Milan i tako osvojila prvo mjesto u grupi H, te na taj način osigurala sebi povlašteno mjesto u osmini finala Lige prvaka. Sada se okreće Primeri i susretu 14. kola koje je na raporedu ovog vikenda.

U 14. kolu Barcelona ide na gostovanje u Madrid gdje će igrati protiv ekipe Getafea. Getafe se, baš kao i Barcelonin prošli protivnik, Zaragoza, ne nalazi u dobroj poziciji jer trenutno zauzimaju 15 mjesto i imaju samo bod viška u odnosu na posljednjeplasiranu ekipu Primere. Dok se ekipa Pepa Guardiole i poslije pobjede nad Zaragozom nalazi i na 2. mjestu, tri boda iza Real Madrida. Susret između Getafea i Barcelona se igra danas (subota) na stadionu Coliseum Alfonso Perez sa početkom u 22:00. Ovu utakmicu će suditi poznati španjolski sudac Fernando Teixeira Vitienes.
Kao što smo već napomenuli, Barcelona je u srijedu pobijedila Milan 2:3 i osigurala prvu poziciju u grupi H. Sada se može okrenuti paklenom mjesecu u kojem se igraju vrlo važne utakmice u Primeri, kao i utakmice Svjetskog klupskog prvenstva. Prva od tih utakmica je gostovanje kod Getafea gdje je imperativ pobjeda, jer se mora držati korak za vodećim Realom. U ovoj utakmici Barcelona će biti oslabljena neigranjem Afellaya i Inieste, koji se ipak nije uspio oporaviti od ozljede koju je zadobio u susretu sa Zaragozom.
U odnosu na utakmicu sa Milanom, u ekipu se vraćaju Alves i Adriano koji se oporavio od ozljede. Dakle, za ovaj susret Guardiola na raspolaganju ima 19 prvotimaca i jednog člana B ekipe, Isaaca Cuencu koji se već duže vrijeme nalazi u prvom timu Barcelone. Popis putnika u Madrid: Valdes, Pinto, Alves, Pique, Fabregas, Puyol, Xavi, Villa, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Keita, Sergio, Pedro, Maxwell, Adriano, Abidal, Fontas i Isaac Cuenca. Ekspedicija Barcelone je u 11:00 sati iz zračne luke El Prat otputovala u Madrid, a u glavni španjolski grad je stigla sat vremena kasnije.
Ekipa trenera Luisa Garcie ove sezone u Primeri igra veoma loše. Trenutno se nalaze na 15. mjestu sa samo 10 osvojenih bodova iz ukupno 12 odigranih utakmica. Skor u dosadašnjem dijelu Primere glasi 2 pobjede, 4 remija i čak 6 poraza uz gol razliku 13:19. Nešto bolji skor imaju kod kuće, gdje su osvojili 9 bodova od ukupno 10 osvojenih. U 6 utakmica kod kuće zabilježili su 2 pobjede 3 neriješena rezultata i samo jedan poraz uz gol razliku 7:6. Ništa bolji skor nemaju ni u posljednjih 5 utakmica, gdje su ostvarili 2 remija, 2 poraza i jednu pobjedu. I to onu u 11. kolu kod kuće nad gradskim rivalom Atletico Madridom od 3:2. Getafe se trenutno nalazi pod imperativom osvajanja bodova budući da se svih 6 posljednjih ekipa nalazi u bod razlike. Za današnju utakmicu Luis Garcia ima velike probleme za izostancima igrača te će tako današnji susret zbog ozljede propustiti Miguel Torres, Pedro Leon, Masilela, Oscar Ustari i Gavilan, dok je zbog suspenzije otpao Abdul.
Otkako se Getafe plasirao u Primeru 2004. godine, snage sa Barçom u ovom natjecanju su odmjerili 14 puta. Barcelona je znatno uspješnija sa 10 ostvarenih pobjeda, uz 3 neriješena ishoda i samo jednu pobjedu Getafea. Jedinu pobjedu Getafe je ostvario na svom stadionu, gdje su u 7 odigranih susreta protiv Barcelona uspjeli još zabilježiti jedan neriješen rezultat i 5 poraza. U prošloj sezoni Barcelona je ostvarila dvije pobjede i to kod kuće 2:1 (Alves, Bojan), te u gostima 1:3 (Messi, Villa, Pedro).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...