petak, 16. kolovoza 2013.

Novi trener, (skoro) zagarantiran pobjednički start


Šest, od posljednjih osam trenera Barçe su prve utakmice La Lige krenuli pobjedom.

Mnogo se govori da klub koji promjeni trenera u Španjolskoj kreće pobjedom u prvom kolu La Lige. Ta teorija zasigurno ide na ruku Barcelone. Gerard 'Tata' Martino će biti deveti trener Barçe na početku ove sezone Lige BBVA.

Loš početak u Soria-i

Jedini trener Barçe koji je u prvom kolu Španjolske lige izgubio, je bio Pep Guardiola. 2008. godine, Barça je ligu započela porazom od Numancie, a rezultat je glasio 0-1 za ekipu iz Sorie, ali je na kraju sezone FC Barcelona osvojila čak tri trofeja (La Liga, Kup Kralja i Liga Prvaka).
Prošlo sezonski trener 'Blaugrane', Tito Vilanova je u prvoj utakmici La Lige uzeo puni plijen. Barça je Sociedadu ''uvalila'' petardu, rezultat je bio 5-1 za klub iz Katalonske prijestolnice.

Rijkaardova pobjeda na San Mamésu

Nizozemac, Frank Rijkaard je u Barceloni proveo pet sezona, a u prvoj utakmici, Barça je na San Mamésu pobjedila Athletic Bilbao 1-0, a strijelac je bio Cocu. Rijkaardov sunarodnjak, Louis Van Gaal nije uspio pobjediti Atletico Madrid na Camp Nou u svom povratku u Barcelonu. Više sreće imao je Španjolac Llorenç Serra FerrerBarça je s njim na kormilu na Camp Noupobjedila Malagu 2-1.

Cruyff također startao pobjedom

U svojoj prvoj eri u Barçi, Van Gaal je uspio debitirati pobjedom u prvom kolu La Lige, gdje je njegov tim relativno lako savladao Real Sociedad rezultatom 3-0. Godinu ranije, sir Bobby Robson je kao i Van Gaal krenuo pobjedom. Rezultat nakon utakmice sa Oviedom glasio je 4-2 za 'Blaugranu'. A sada se vraćamo cijelih 25 godina unazad, kad se u Barçu vratio jedan od najboljih nogometaša ikad, legendarni Johan Cruyff, ovaj puta ne kao igrač, već kao trener. U njegovom prvoj utakmici La Lige, njegov tim je savladao lokalnog rivala Espanyola rezultatom 2-0.


Domagoj Dumančić

FCBHR
16.08.2013

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...