subota, 5. svibnja 2012.

Čudesni Messi pokerom ispratio Guardiolu s Nou Campa

U sklopu pretposljednjeg kola španjolskog nogometnog prvenstva nogometaši Barcelone su na Camp Nou dočekali Espanyol. Iako bez velike igre Barcelona je na krilima Messija došla do tri boda, a Argentinac je gotovo osigurao nagradu za prvog strijelca lige.

Nakon što su u prošlom kolu i matematički izgubili svaku nada u obranu naslova prvaka nogometaši Pepa Guardiole ugostili su Espanyol u susretu koji nije imao veliku natjecateljsku važnost za niti jednu momčad. Možda i glavno pitanje uoči susreta je bilo može li Lionel Messi do kraja sezone održati prednost pred Cristianom Ronaldom na ljestvici najboljih strijelaca.

Kao što se i očekivalo Barcelona je preuzela terensku inicijativu, a prvu priliku da ugrozi gostujućeg vratara propustio je Thiago Alcantara. Već u 12. minuti slobodan udarac s dvadesetak metara neobranjivo je izveo Messi i svojim 47. prvenstvenim pogotkom doveo domaćina u vodstvo od 1:0. Nekoliko minuta kasnije iz slične situacije pokušao je na drugoj strani Joan Verdu međutim nije bilo potrebe za reakcijom Pinta.

Nakon primljenog pogotka Espanyol je pokušao s visokim presingom koji je domaćinima stvarao određene probleme te nikako nisu mogli napraviti pravi pritisak. U 29. minuti Messi je odlično pronašao Keitu koji ipak nije uspio zaobići vratara Alvareza. Do kraja poluvremena uglavnom se vodila ravnopravna borba na sredini terena bez većih opasnosti za vratare.

U nastavak susreta oba su trenera ušla s istim igračkim kadrom koji je i započeo utakmicu, a situacija na terenu je bila gotovo preslikana kao i u prvih 45 minuta. U 53. minuti iz daljine je gostujućeg vratara pokušao iznenaditi Iniesta, a nešto kasnije svoj udarac je isprobao i Adriano.

Bez velike igre Barcelona je u 64. minuti došla do povećanja vodstva. Sudac Fernando Teixeira Vitienes pokazao je na bijelu točku nakon što je gostujući igrač igrao rukom, a Messi od vratnice pogađa za 2:0. Desetak minuta kasnije Mascherano je gotovo s crte izbio pokušaj Vladimira Weissa i spriječio goste da dođu do pogotka.

Već u idućem napadu Messi ponovo bježi obrani Espanyola i iz dosta teške situacije pogađa daljnji kut vratara Alvareza te postiže svoj drugi hat-trick u samo tri dana. Međutim ni tu nije bio kraj za raspoloženog Argentinca. U 79. minuti još je jednom siguran s bijele točke te zabija za 4:0 nakon čega je otrčao u zagrljaj treneru Guardioli koji na kraju sezone napušta klupu Barcelone. u posljednjim trenucima imao je Messi priliku i za petardu, ali je njegov udarac otišao pokraj gola.

U idućem kolu Barcelona gostuje kod Betisa dok će Espanyol na svom stadionu dočekati Sevillu. (Sportnet HR)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...