četvrtak, 31. svibnja 2012.

Eric Abidal bi se mogao u potpunosti vratiti nogometu


Nogometaš Barcelone Eric Abidal mogao bi se vratiti profesionalnom nogometu nakon potpunog oporavka od operacije presađivanja jetre, izjavio je za Reuters kirurg koji je obavio operaciju. 

32-godišnji francuski nogometaš je prošle godine imao operaciju uklanjanja tumora iz jetre, ali nakon što se vratio na teren ponovno se morao podvrgnuti operaciji. Ovog puta, 10. travnja ove godine, jetra mu je u potpunosti uklonjena i zamijenjena presađenim dijelom organa kojega mu je darovao rođak. 

"Sve je na njemu. Ja ga ne bih sprečavao. Vrijeme će pokazati", rekao je doktor Juan Carlos Garcia-Valdecasas za španjolsku tv postaju TV3, dodavši: 

"Ako Ericovo tijelo odgovori dobro, nema razloga zašto se ne bi vratio nogometu. Jetra je organ koji se u potpunosti regenerira za tri mjeseca. Abidal se mora oporavljati malo po malo, ali između tri i šest mjeseci ili najviše do godinu dana nakon operacije, pacijent može nastaviti normalno živjeti. On je pozitivan karakter, uvijek vedroga duha, to je nešto nevjerojatno. Nikad se ne žali ni zbog čega." (EuroNogomet)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...