ponedjeljak, 22. kolovoza 2011.

Najava: FC Barcelona vs. SSC Napoli


Ovaj dan se s nestrpljenjem čeka u Kataloniji. Pojačanja i transfer glasina sve je manje i FC Barcelona se nalazi pred početkom još jedne obečavajuće ligaške sezone.
Predsezona je skoro pa završena, a još jedan Superkup Španjolske je dodan u bogatu riznicu trofeja. Nakon dva El Clasica, večeras je na rasporedu Trofeu Joan Gamper Estrella Damm.
Prošle godine, Camp Nou je ponovno na djelu mogao vidjeti Ronaldinha (31), kada je njegov Milan bio učesnik Gamper Kupa, a osim što su sudjelovali u Barcinoj tradicionalnoj predsezonskoj utakmici, čelnici ovog talijanskog diva su također dogovorili transfer Zlatana Ibrahimovića (29) u svoje redove.
Barcelona će u 46. izdanju Joan Gamper Kupa dočekati još jednu talijansku momčad, a radi se o Napoliju. Biti će to drugi put u povijesti da se ove dvije ekipe susreću, a zadnji meč između ova dva tima je ujedno bila i Cruyffova posljednja utakmica u dresu Barcelone. Susret je završen neriješenim rezultatom od 1-1.
Kao i današnji susret, i taj je bio prijateljskog karaktera, a Napolijeva uspješna prošla sezona u Seriji A, kada su završili na trećem mjestu, nam garantuje odličan nogomet na Camp Nou.
Timske vijesti
Napoli SSC
Talijani su odigrali dosta dobru predsezonu, a ubilježili su 4 pobjede, remi sa Peñarolom, a samo ih je Sevilla uspjela savladati. Urugvajski napadač Edinson Cavani (24), te Argentinac Ezequiel Lavezzi (26) čine zastrašujući napadački tandem koji je pomogao ovom klubu da po prvi put, nakon 20 godina, izbore plasman u Ligu prvaka. Njihov stameni stoper Victor Ruiz (22), koji je imao uspješno ljeto s reprezentacijom Španjolske do 21 godine, će željeti zaustaviti nevjerojatni Barcin trio u napadu. Trener Napolija Walter Mazzarri će vjerojatno utakmicu započeti s najjačim mogućim sastavom u želji da njegova ekipa dođe u optimalnu formu pred početak prvenstva.
Moguća postava: De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Ruiz; Džemaili, Inler; Maggio, Hamšík, Dossena; Lavezzi, Cavani
FC Barcelona
Unatoč ne baš blistavoj predsezoni, Katalonci su pobjedom protiv Real Madrida pokazali da su s Pepom Guardiolom ipak prošli dobre pripreme, unatoč tome što nisu imali mnogo vremena za to. Na raspolaganju najtrofejniji trener Barcelone ikada neće imati Alexisa Sáncheza (22), Carlesa Puyola (33), Ibrahima Afellaya (25) i Maxwella (29). Bez obzira na te nedostatke, Guardiola može računati na mnoštvo odličnih igrača. Nastup Cesca Fàbregasa (24) u veznom redu je gotovo pa siguran za današnji meč.
Moguća postava: Valdes; Alves, Mascherano, Piqué, Abidal; Busquets, Xavi, Fàbregas; Villa, Messi, Pedro

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...