srijeda, 17. kolovoza 2011.

Najava: FC Barcelona vs. Real Madrid

Nakon remija u nedjelju od 2-2, Barça je postala prva momčad koja je u 5 uzastopnih gostujućih El Clasica ostala neporažena. Prednost domaćeg terena će Pepu Guardioli i njegovim igračima biti dodatni vjetar u leđa u želji za osvajanjem prvog trofeja u novoj sezoni – Superkupa Španjolske. Prema treneru gostujuće momčadi, Jose Mourinhu, ovo je najmanje važan trofej u sezoni, ali je najvažniji u predsezoni.
Povijesno gledano, pobjede u ovakvim utakmicama su iznimno važne, jer osim što je tim osvojio trofej, on sada ima i psihološku prednost pred nastavak sezone, a to je vrlo bitno kada se natjčete protiv, kao što Pep kaže, jedne od najboljih generacija Madrida.
Timske vijesti
FC Barcelona
Biti će zanimljivo vidjeti s kojih početnih 11 će Guardiola započeti utakmicu. U prvom susretu, Pep od prve minute susreta nije mogao računati na Puyola, Piquea, Xavija, Busquetsa... Stoperski par činili su Abidal i Mascherano. Istina je da je riječ o izvanrednim igračima, ali teško je, pa rekao bih i nemoguće, nadoknaditi izostanke Puyola i Piquea. Sigurno je da Puyol neće biti spreman za ovaj susret, ali, protiv Madrida uvijek odlični Pique, bi se trebao vratiti u početni sastav. Sergio Busquets se u ponedjeljak vratio treninzima s prvom ekipom, tako da treba očekivati i njegov start u ovoj utakmici, što će dodatno poboljšati cirkulaciju lopte u veznom redu, koja nam je nedostajala u prvom srazu protiv Madriđana.
Alexis Sanchez je u prvom meču lijevu stranu Reala često činio smiješnom i možemo reći da je odigrao sasvim solidno u svom debiju. No, pitanje je da li će započeti ovaj susret jer znamo koliko Pedro znači Guardioli, a naročito u velikim utakmicama. Pedro je potreban od prve minute zbog poznatog presinga, koji bez njega u ekipi ne izgleda tako dobro. Dakle, prednost bi, barem u ovom meču, dao ipak Pedru koji se nadavao toliko golova u velikim utakmicama. Strijelci iz prošlog meča, Villa i Messi, će gotovo sigurno započeti i ovaj susret.
Što se tiče obrambene linije, Adriana i Alvesa treba očekivati na bekovskim pozicijama, dok bi uz Piquea, na poziciji štopera, trebao igrati Abidal. U vezi je zlatna trojka Busquets-Xavi-Iniesta. Na golu će biti Valdes. Iako još 100% nisu potvrđeni nastupi Busquetsa i Xavija, ipak vjerujem da mi mogli večeras igrati.
Moguća postava: Valdes; Alves, Pique, Abidal, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta; Villa, Messi, Pedro.
Real Madrid CF
Dok se Hamit Altintop, Nuri Şahin i Esteban Granero oporavljaju od ozljeda, Sami Khedira, José Callejón, Fábio Coentrão i Ángel Di Maria će se boriti za dvije pozicije u timu.
Možete očekivati: mnogo prekršaja, komenitranje sudačkih odluka i kisele osmijehe madridskog trenera.
U prošloj utakmici Mesut Özil i Xabi Alonso su dosta dobro kontrolirali igru veznog reda svoje ekipe, a biti će starteri i u večerašnjem meču. Ono što se promijenilo u odnosu na onaj prvi meč polufinala Lige prvaka je to što se Pepe vratio na poziciju stopera. Međutim, dvije stvari su bile iznenađujuće u ovoj utakmici. Madrid je započeo utakmicu sa istih prvih 11 kao u onoj famoznoj Barcinoj pobjedi od 5-0. To je prva. Druga stvar jest da Pepe nije 'planuo' nakon starta nad Alvesom i kraće svađe. Mnogima se činilo da je samoprozvani Special One opet priželjkivao crveni karton da bi mogao imati alibi za lošiji rezultat, međutim njegovi 'čvršći' igrači nisu uspjeli doći do tog 'postignuća' u ovom susretu.
Ne bi trebalo biti većih promjena u odnosu na prošli meč, ali Pepea ipak možemo očekivati na poziciji zadnjeg veznog.
Moguća postava: Casillas; Sergio Ramos, Carvalho, Arbeloa, Marcelo; Pepe, Xabi Alonso; Özil, Cristiano, Khedira; Benzema.

Zanimljivosti:
  • - Barcelona je posljednji tim koji nije pobijedio na domaćem terenu, ali je osvojio ovaj trofej. To se desilo 2005. godine.

  • - Katalonci su slavili pobjede na Camp Nou u posljednje dvije utakmice Super Kupa.

  • - S jednim golom večeras, Lionel Messi bi se premjestio na šesto mjesto najboljih strijelaca u povijesti El Clasica.

  • - Cesc Fabregas bi večeras mogao debitirati za Barcelonu, nakon što je njegov transfer iz Arsenala objavljen za vrijeme prve utakmice ova dva tima u nedjelju.

  • - Pobjedom u ovoj utakmici, Barcelona bi došla do jubilarnog 10. trofeja u ovom natjecanju; Madrid bi se pobjedom izjednačio s Blaugranom (9 naslova)

  • - Blaugrana želi postati prva momčad nakon Madrida koja je Super Kup osvojila tri puta zaredom

  • - Real Madrid je prva ekipa koja je slavila u Super Kupu unatoč tome što nisu slavili u prvoj utakmici. Bilo je to 2008. godine kada su osvojili ovaj trofej nakon poraza u prvom meču od Valencije (3-2)

  • - Neriješen rezultat u Super Kupu nije zabilježen još od 2001. godine kada je Zaragoza remizirala protiv Blancosa

  • - Ako bi se i ova utakmica završila 2-2, tek tada bi se išlo u produžetke. -Ovdje vrijedi pravilo gola u gostima. Dakle, rezultati poput 0-0 ili 1-1 donose trofej Barceloni.

  • - Ako se na Camp Nou završi 2-2, to će biti prvi put da osvajač Super Kupa nije odlučen nakon 180 minuta igre.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...