subota, 27. kolovoza 2011.

Barcelona na krilima Lea Messija osvojila Superkup

Momčad Barcelone na dobar je način najavila svoj nastup u Ligi prvaka ove sezone. Aktualni europski prvaci osvojili su Superkup svladavši momčad Porta rezultatom 2:0.


Barcelona je osvojila europski Superkup pobjedom nad Portom rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je Messi u 39. minuti, dok je strijelac drugog zgoditka bioCesc Fabregas tri minute prije kraja susreta.



Susret je bolje otvorila momčad Porta. U uvodnim minutama prijetili su prekoHulka i Joao Moutinha, a Barcelona je imala prvu priliku u devetoj minuti kada je pokušao Pedro, no njegov pokušaj loba nije bio uspješan.
Momčad Porta stajala je u sljedećim minutama bolje na terenu i imala inicijativu, a Barcelona je počela uspostavljati svoju igru tek nakon pola sata utakmice. Opasno je zaprijetio Xavi u 36. minuti, no njegov udarac je odbio vratar Porta Helton, a Barcelona je povela dvije minute kasnije.
Katalonci su u vodstvo došli u 38. minuti, a najzaslužniji za taj pogodak bio je igrač Porta Guarin. On je neoprezno uputio loptu prema svom vrataru, a dodavanje je presjekao Messi te se našao u izvrsnoj prilici i doveo Barcelonu u vodstvo.
S minimalnom prednošću Barcelone završeno je poluvrijeme, a u uvodnim minutama drugog dijela nije bilo velikih prilika. Prvi su zaprijetili nogometaši Porta u 53. minuti kada je Guarin uputio izvrstan udarac s 25 metara, ali je njegov udarac zaustavio Victor Valdes.
Barcelona je ubrzo uzvratila. Pokušao je David Villa, ali je Helton bio uspješniji. Kasnije su pokušavali udvostručiti vodstvo katalonskog kuba Pedro i Alexis Sanchez, no mreže su mirovale.
U 79. minuti dogodila se vrlo sporna situacija. Abidal je srušio Guarina u kaznenom prostoru, no sudac je ostao nijem.
Portove nade u poravnanje rezultata u potpunosti su nestale nakon što je u 85. minuti drugi žuti karton zaradio Rolando, a Barcelona je povela 2:0 dvije minute kasnije. Strijelac je bio Fabregas, a asistirao mu je Messi.
Nedugo kasnije i drugi igrač Porta bio je prisiljen napustiti travnjak. Sudac je pokazao Guarinu drugi žuti karton nakon grubog prekršaja na Mascheranu te je Porto okončao susret s devet igrača na travnjaku.










Europski Superkup: Barcelona - Porto 2:0

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...