utorak, 23. kolovoza 2011.

Messi prvi favorit za jedinstvenu nagradu UEFA-e


Svečanost koju će organizirati UEFA početkom 2012. godine čine tri glavna gosta koji su potencijalni osvajači nagrade za najboljeg nogometaša u 2011. godini. To su Xavi HernandezLionel Messi i Cristiano Ronaldo
Messi je i ove godine veliki favorit, jer je imao uspješniju sezonu nego prošlu kada je osvojio ovu istu nagradu. Ponajviše je favorit jer je postigao 12 golova u 13 utakmica u Ligi prvaka (4 više nego Mario Gomez i Samuel Eto'o), te na kraju i osvojio trofej sa svojim klubom, postigavši gol u samom finalu.
Glasovala su 53 novinara iz cijelog svijeta koji su imali popis igrača za koje mogu glasovati. Na kraju, zbrojem glasova, trojica koji su imali najviše ušli su u finalni izbor. To su bili očekivano Xavi, Messi i Ronaldo. Pored dvojice igrača u samom finalnom izboru koje će imati Barcelona, u najboljih 10 je bilo još igrača katalonskog tima. To su Andres Iniestakao četvrti, Gerard Pique kao osmi je dijelio poziciju sa bivšim suigračem Zlatanom Ibtahimovićem sa po četiri osvojena glasa.
UEFA je ove godine odlučila da neće biti izbor za najboljeg igrača na svakoj poziciji. Znači nema najboljeg golmana, obrane, veznjaka, napadača... samo će jedan igrač biti najbolji, a to će biti jedan od već navedenog trojca.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...