petak, 19. kolovoza 2011.

Cesc, Gerard i Leo ponovo zajedno!


Argentinski novinar Jorge Lopez, koji radi za list Diario Ole, podsjetio se svoje posjete Barceloninom omladinskom pogonu 2003. godine. Tada, selekcija Kadeta B se pripremala za utakmicu protiv Espanyola. Članovi te selekcije su bili današnji prvotimci, Lionel Messi, Cesc Fabregas i Gerard Pique. Lopez je gledao utakmicu i čuo za 16-godišnjeg argentinskog genija u ekipi Barcelone, koji je tada dobio nezgodan udarac i slomio jagodičnu kost. Uskoro je izašao iz igre, a zamijenio ga je dječak koji se zove Cesc Fabregas.
Nakon utakmice, Lopez je čuo da se uskoro igra utakmica istih timova, za naslov pobjednika Kupa Katalonije. Messiju je rečeno da neće moći igrati tri tjedna. Međutim, Messi je došao kod trenera i tražio dozvolu da igra. Dobio je dozvolu i zaigrao samo tjedan dana nakon što je slomio jagodičnu kost: stavio je masku (može se vidjeti na slici) koju je uzeo od Puyola koji je u tom trenutku imao istu ozlijedu. Maska mu je bila prevelika, pa zbog toga nije mogao vidjeti dobro. Bez obzira na to, Messi je zaigrao i postigao dva gola u pet minuta, dok je treći gol postigao Pique. Taj tim je nazvan Dream Teamom, a osvojili su tri naslova te godine i nisu izgubili nijedan bod u prvenstvu.

Prije nego što je ekipa podigla bilo koji od tri osvojena pehara te sezone, Fabregas je preselio u London, Pique u Manchester, a Messi je ostao kući uvjeren da će zajedno sa pomenutom dvojicom zaigrati za prvi tim jednog dana. Devet godina kasnije, igrači koji su igrali za Barcu u ranim tinejdžerskim godinama su ponovo zajedno i slave prvu titulu ove sezone - osvajanje Superkupa Španjolske protiv Madrida.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...