subota, 20. kolovoza 2011.

Napoli: Senzacija talijanskog nogometa

Suparnik Barcelone u Gamper Kupu je prošlu sezonu završio kao trećeplasirana momčad Serie A, a zbog toga će igrati u grupnoj fazi Lige prvaka. Sa samo jednim predsezonskim porazom, Talijani će prvu ligašku utakmicu odigrati sljedećeg vikenda, kod kuće protiv Genove...

Sezona 2010/11 bila je povijesna za momčad Napolija. U ligi su završili na trećem mjestu, a nakon 20 godina, ponovno se vraćaju najelitnijem europskom natjecanju. Prije pet godina su izborili ulazak u Serie A, a prošle godine su bili jedna od senzacija talijanskog nogometa. Ove godine igrat će u grupnoj fazi Lige prvaka. Walter Mazarri, jedan od najvažnijih arhitekata Napolijevog uspjeha, daje sve od sebe da očuva konkurentnost tima koji je imao gotovo perfektnu predsezonu, a ovog ponedjeljka posjećuje Camp Nou kako bi odigrao utakmicu Gamper Kupa.

Lavezzi i Cavani, zvijezde tima
Oni su zvijezde Napolijevog napada. Oboje su reprezentativci i nastupili su na nedavnoj Copa Americi. Edinson Cavani, reprezentativac Urugvaja, je postao jedan od najdražih igrača talijanskih navijača. 33 pogotka u 47 utakmica govore za sebe. Bio je jedan od najboljih strijelaca prošle sezone u Serie A, a novu sezonu započinje s puno samopouzdanja nakon osvajanja Copa Americe sa svojom državom. Ezequiel Lavezzi, reprezentativac Argentine, je dvoličan napadač i vrlo konkurentan. U prošloj sezoni je postigao 9 pogodaka, a odlično nadopunjuje Cavanija u napadu.

Victor Ruiz, središnji branič za budućnost
U Napoli je iz Espanyola stigao prošlog siječnja. On je mladi središnji branič s velikom budućnosti. Ima samo 22 godine, a zajedno s Thiagom, Montoyjom, Minom, Jeffrenom i Bojanom je osvojio Europsko U21 prvenstvo ovog ljeta. Prošle sezone je za Mazarrijev tim odigrao ukupno 7 utakmica. Još jedan igrač Napolija koji je poznat španjolskim navijačima je talijanski vratar Morgan De Sanctis, koji je za Sevillu nastupao u sezoni 2007/08.

Jedan predsezonski poraz
Napoli je odigrao ukupno šest predsezonskih utakmica. Ostvarili su četiri pobjede, jedan remi protiv urugvajskog Peñarola, te poraz protiv Seville. Svoju posljednju prijateljsku utakmicu odigrali su prije samo tjedan dana protiv Mallorce u Son Moixu, a susret su završili kao pobjednici zahvaljujući pogotku kolumbijca Zunige. Slovak Marek Hamšik sa 3 pogotka i veteran Lucarelli sa 4 pogotka su najbolji strijelci Napolija u ovoj predsezoni.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...