subota, 20. kolovoza 2011.

Sevilla želi posuditi Afellaya?


Katalonski dnevni list Sport jutros donosi vijest o mogućnosti da nizozemski reprezentativac i igrač Barcelone Ibrahim Afellay bude posuđen Sevilli. Afellay je u Brcelonu stigao u zimskom prijelaznom roku prošle iz nizozemskog PSV-a za svega tri milijuna eura, jer mu je do isteka ugovora s klubom bilo preostalo svega pola godine. Klub koji je uz Barcelonu najviše želio Afellaya bila je upravo Sevilla, što je potvrdio i Ibrahimov agent Robert Jansen.
Barcelona još uvijek nije dobila službenu ponudu Seville. Međutim, Sport prenosi kako bi nekoliko faktora moglo utjecati na mogući dogovor između klubova: dolasci Alexisa Sáncheza i Cesca Fàbregasa koji bi mogli značiti još manje minuta za Afellaya na terenu u dresu Blaugrane, ozlijeda koja muči Ibrahima tijekom predsezone, kao i odlični odnosi između klubova. Ipak, čak i u slučaju da službena ponuda za Afellaya dođe, vjeruje se da će zadnju riječ o njegovom mogućem odlasku na posudbu imati Pep Guardiola.
Dobri odnosi između klubova rezultirali su sa nekoliko dogovora u posljednjih godinu dana, kao što su dolasci Adriana Correie (9,5 milijuna eura) u prvi i Rodrija (1,5 milijun eura) u drugi tim Barçe, ali i odlazak Martína Cáceresa u Sevillu. Od igrača koji trenutno nose dres Barcelone iz Seville su ranije stigli još i Dani Alves za 41,5 milijun eura i Seydou Keita za 14 milijuna eura. Ibrahim Afellay je ugovorom za Barcelonu vezan do ljeta 2015. godine, a već ranije smo pisali da su ovog ljeta za njega interes pokazivali rimski Lazio i londonski Tottenham Hotspurs. U oba slučaja Afellay i njegov agent su pojasnili da Ibrahim želi ostati u Barçi i boriti se za minute u najboljem i najuspješnijem klubu svijeta.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...