ponedjeljak, 15. kolovoza 2011.

Bartomeu: "Zahvaljujem Cescu na trudu da dođe u Barcelonu"


Potpredsjednik kluba je posebno htio naglasiti želju Cesca Fabregasa da prijeđe u redove Barcelone. "Cesca smo očekivali u našim redovima već duže vremena i on je konačno tu," rekao je Bartomeu.
Tijekom službenog predstavljanja Cesca Fabregasa kao novog igrača Barcelone, Josep Maria Bartomeu, koji je sa sportski direktorom Andoni Zubizarretom učinio najveći dio posla, je objasnio detalje transfera. Barcelona će Arsenalu platiti 29 milijuna eura, od čega će polovica biti uplaćena odmah, a druga polovica u rujnu. Igrač je potpisao petogodišnji ugovor, u kojem stoji odštetna klauzula od 200 milijuna eura.
Osim 29 miliju € na koje će Barcelona uplatiti Arsenalu, tu je također 5 milijuna bonusa što zavisi od Cescovog uspjeha u prve dvije sezone u novom dresu. Tako će Barcelona, ukoliko osvoji naredne dvije Primere te minimalno jednu Ligu Prvaka, na račun Arsenala uplatiti dodatnih 5 milijuna eura, čime se ukupna vrijednost povećava na 34 milijuna eura. Pored novaca koje će Barcelona uplatiti Arsenalu, tu je i Cescovih 5 milijuna koje će on uplatiti svom bivšem klubu jer ga je pustio na Nou Camp. Time se završava priča o odšteti u transferu Fabregasa i iznos se zaokružuje na 39 milijuna eura.
Cescova želja za povratkom kući
Uz zahvalu svima koji su učinili to da se transfer što prije realizira, Bartomeu je posebno naglasio stav igrača i želju za povratkom kući. Cesc je to dokazao time što će sljedećih 5 godina svake godine davati Arsenalu po 1 milijun eura. "Posebno hvala Cescu zbog nastojanja da se vrati kući," rekao je Bartomeu. Također, potpredsjednik Barcelone je naglasio kako je klub platio onoliko koliko je želio da plati, te da Arsenal svojim odugovlačenjem nije dobio više novaca.
"Nije bilo teško dogovoriti se sa igračem jer je stvarno želio da dođe u Barcelonu. Međutim, logično, Arsenal nije htio da pusti svog kapetana i najboljeg igrača. Pregovori su počeli nakon finala Lige Prvaka. Mislim da smo za 29 milijuna dobili fantastičnog igrača," dodao je Bartomeu.
Odnos sa Arsenalom je normaliziran
Konačno, Bartomeu je potvrdio da je dogovor sa bivšim klubom Fabregasa bio dosta teži od onoga što se prvobitno očekivalo. Barcelonin potpredsjednik ističe kako je stanje između dva kluba sada normalizirano.
Šta očekivati od Cesca?
U međuvremenu, sportski direktor Barcelone, Andoni Zubizarreta, je priznao koliko je teško reći nešto novo o pojačanju Barcelone koji je "poznat u ovom klubu, zbog svoje prošlosti ovdje i odličnih partija u omladinskom pogonu Barcelone." Zubi je napomenuo da je Barcelona u Cescu dobila "konkurenciju, polivalentnost i kapacitet za osvajanje novih trofeja." "Cesc je jedan od rijetkih igrača u svijetu nogometa za kojeg mislimo da može donijeti nešto drugačije," dodao je, prije nego što je rekao da će Cesc donijeti veću konkurenciju u veznom redu.
Za kraj, Zubizarreta je dodao kako postoji mogućnost dovođenja još igrača, jer trasfer-rok za timove poput Barcelone nikad nije zatvoren.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...