srijeda, 17. kolovoza 2011.

Barca zbog Fabregasa prelazi na sustav 3-4-3?


Televizijska postaja madridskoga sportskog dnevnika Marce pozabavila se opcijama koje će u formiranju sastava treneru Barcelone Josepu Guardioli donijeti dovođenje Cesca Fabregasa.

Zbog 24-godišnjeg veznjaka španjolske reprezentacije Guardiola bi čak mogao, navodi se, promijeniti svoj proslavljeni 4-3-3 sustav igre u još ofenzivniji 3-4-3.

Fabregasa bi u tom slučaju Guardiola pretvorio u najofenzivnijeg veznjaka u rombu na sredini terena, dok bi svi ostali iz idealne vezne linije ostali na svojim mjestima: Sergio Busquets ostao bi tako čuvar prostora ispred posljednje linije obrane, Xavi bi ostao pozicioniran desno, a Iniesta lijevo.

Igrač više u središnjici ne bi, međutim, uklonio iz igre jednog napadača, već braniča. Dok bi napadački tercet nastavio slagati od Messija, Ville, Alexisa Sancheza i Pedra Rodrigueza, mjesto u brani izgubio bi jedan stoper ili bek. U ovom trenutku, procjena je da bi bočne braniče igrali Dani Alves i Abidal, dok bi usamljenu ulogu srednjeg braniča odrađivao Gerard Pique.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Guardiola eksperimentirati sukladno nagađanju Marcine televizije već u današnjemu uzvratnom dvoboju Šapnjolskog superkupa na Nou Campu protiv najvećeg rivala, madridskog Reala.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...