utorak, 23. kolovoza 2011.

Scherrer Cabelino Maxwell Andrade

Brazilski branič, koji igra na poziciji lijevog beka, u Barcelonu je stigao iz Inter Milana, te ima puno iskustva u europskom nogometu, igravši također i za Ajax iz Amsterdama. Rođen u Cachoeiro de Itapermirimu (Brazil), 27. kolovoza 1981. godine, Maxwell je prvoklasan nogomet prvi put zaigrao za Cruzeiro, te je toliko impresionirao da je uskoro bio na putu za Europu, gdje se Ajaxu pridružio 2001. godine.

Maxwell je imao samo 20 godina kada je stigao u Europu, no to nije bila prepreka da dobije mjesto u prvih jedanaest u Ajaxu, te je u toj sezoni (2001/02) bio smatran jednim od najvećih talenata. Njegovo vrijeme u Nizozemskoj doseglo je vrhunac u 2004. godini, kada je imenovan igračem sezone u nizozemskoj Erediviziji. Sa Ajaxom je osvojio dvije Lige, jedan Kup, te jedan Superkup.

U travnju 2005. godine Maxwell je doživio ozbiljnu ozljedu koljena zbog koje je izbivao 8 mjeseci sa terena. No kada je ponovno bio spreman, mnogo velikih klubova se zainteresiralo za njegove usluge. Nakon tri i pol godine u Nizozemskoj, u siječnju 2006. godine napokon je potpisao za Inter iz Milana, iako je prvo posuđen drugom talijanskom klubu, Empoliju, kako bi se prilagodio talijanskom nogometu.

Sljedećeg ljeta Maxwell se priključio prvoj momčadi Intera, gdje će ostati tri sezone, od 2006/07 do 2008/09, osvojivši ligašku titulu u sve tri sezone, kao i dva talijanska Superkupa. Igrao je ključnu ulogu u svim natjecanjima, iako je u njegovoj zadnjoj sezoni, pod vodstvom Josea Mourinha, dobio nešto manje prilika. U svojoj prvoj sezoni u Barceloni napravio je veliki doprinos. Pokazao je svoju svestranost na lijevom krilu te je bio važan igrač u osvajanju Lige.

Maxwell je tipični brazilski lijevi bek, koji često sudjeluje u napadu. No, nakon svog vremena u Italiji, poprilično se poboljšao obrambeno. Velik dio njegove igre temelji se na njegovoj fizičkoj snazi i snažnim sprintevima po krilu. Iako je njegova prirodna pozicija na lijevom boku obrane, Maxwell je svestran igrač pa može igrati i u veznom redu, ukoliko je to potrebno. Također ima snažan udarac lijevom nogom.



0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...