četvrtak, 25. kolovoza 2011.

Danas izvlačenje parova za Ligu prvaka

Ždrijeb grupne faze Lige prvaka održat će se danas, 25. kolovoza, u Grimaldi Forumu, Monte Carlo.
Prema mnogim analitičarima, španjolski divovi Barcelona i Real Madrid su glavni favoriti za osvajanje najelitnije europskog klupskog natjecanja. Engleske ekipe Chelsea i Manchester United također dobro kotiraju u kladioničarskim krugovima. Svi oni smješteni su u jakosnu skupinu 1, u kojoj su još Arsenal, koji je plasman u Ligu prvaka izborio nakon dvomeča sa Udineseom, Inter Milan, Bayern Minhen i Porto.
32, trenutno najjače europske momčadi, biti će raspoređene u 4 posude (jakosne skupine), a sistem natjecanja ostaje isti. Dakle, tu je osam skupina u kojima se nalaze po 4 ekipe. Najbolje dvije iz svake grupe idu u knock-out fazu. Jakosnu spupinu 1 čini 8 najbolje rangiranih klubova u posljednjih nekoliko godina, a jakosnu skupinu 2 čini još 8 momčadi koje su do njih itd.
Evo i službnog objašnjenja ždrijeba od strane UEFA-e:
"Da bi se osiguralo da ekipe iz iste zemlje igraju u odvojenim danima, osam grupa će se razlikovati po boji: Grupe od A do D će biti crvene, a grupe od E do H plave. Kada je upareni tim izvučen, na primjer, u jednu od crvenih grupa, drugi upareni klub, nakon što je izvučen, će automatski biti dodijeljen jednoj od plavih grupa.Timovi iz prve jakosne skupine će privremeno biti smještni na prvoj poziciji svoje grupe, timovi iz druge jakosne skupine će privremeno biti smješteni na drugo mjesto svoje grupe itd. Nakon što se završi izvlačenje, računalnim ždrijebom će se odrediti konačni položaj ekipa unutar njihove skupine, a isto tako odredit će se redoslijed utakmica kod kuće i u gostima."
Na slici ispod možete pogledati koje ekipe se nalaze u određenoj jakosnoj skupini:

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...