srijeda, 17. kolovoza 2011.

Barcelona vs. Real Madrid: Jeste li znali?


U nastavku vam donosimo najzanimljivije detalje vezane uz drugi ovosezonski El Clasico, koji će, između ostalog, odlučiti pobjednika Španjolskog Superkupa...
► Barcelona je u prošlosti osvajala trofej jedino ako je u prvoj utakmici zabilježila pobjedu, neriješen rezultat bez golova ili 1-1. No, prema statistikama, nakon što je prva utakmica završila 2-2, Real Madrid će biti taj koji će osvojiti Španjolski Superkup.
► Na Camp Nou je Barcelona posljednji put pokleknula 11. rujna 2010. godine, kada je poražena od Herculesa 2-0. Od tada, sudeći po rezultatima u svih 28 utakmica, Barcelona bi postala prvak.
► Posljednja četiri El Clasica koja su odigrana na Camp Nou odigrana su rezultatom koji bi išao u prilog Barceloni. Prošle sezone u Ligi je Barcelona zabilježila pobjedu (5-0) i remi u Ligi prvaka (1-1), dok je u druga dva susreta zabilježila također dvije pobjede (1-0 i 2-0). Real Madrid nije uzeo pobjedu u prijestolnici Katalonije od sezone 2007/08, kada je pobijedio rezultatom 1-0.
► Mourinho nikad nije pobijedio na Camp Nou. Odigrao je ukupno 3 utakmica, sa tri remija (1-1 i 2-2 kao trener Chelseaja i 1-1 kao trener Madrida u prošloj sezoni Lige prvaka) i tri poraza (1-0 i 2-0 sa Interom i 5-0 sa Realom u Ligi).
► Samo dva puta u povijesti natjecanja je u prvoj utakmici bio neriješen rezultat (2-2). U obe utakmice trofej je na kraju uzela momčad koja je u uzvratnoj utakmici igrala kod kuće.
► Cesc Fabregas, novo pojačanje Barcelone, nikad nije bio poražen protiv Real Madrida. Protiv Reala je sa Arsenalom igrao dva puta, u Ligi prvaka 2005/06, kada je londonska momčad pobijedila 1-0 u gostima, a na Emiratesu je završilo 0-0. Katalonac bi večeras također mogao osvojiti svoju treću titulu u karijeri, prvu s Barcelonom.
► Do sada, Real Madrid i Barcelona su se u Španjolskom Superkupu susreli četiri puta. Svaki put je pobjednik bio Real.
► Barceloni bi nova titula dodatno povećala prednost nad Realom u Španjolskom Superkupu. Za sada, Barcelona ima 9 titula a Real 8.
► Ako Barcelona večeras osvoji titulu, to će također biti rekord uzastopnih pobjeda u Španjolskom Superkupu. Za sada, vlasnik je Real Madrid koji je jedini osvojio tri uzastupna izdanja (1988, 1989 i 1990).

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...