petak, 19. kolovoza 2011.

Rodri, "Guaje" iz Andaluzije


Barça B će od nove sezone moći računati na još jednog mladog obećavajućeg igrača španjolskog nogometa. Rodrigo Rios, poznatiji kao Rodri, rođen je 6. lipnja 1990. i živi za postizanjem golova, a najbolji pokazatelj toga jeste činjenica da su njegovi uzori Samuel Eto'o i David Villa, kojeg obožava već duže vrijeme.
Rođen je u Soriji, ali je odrastao u La Motilli (Dos Hermanas) gdje je činio dio cantere lokalnog kluba, a zatim je prešao u Sevillu, gdje je igrao za mlađe kategorije. Proveo je dvije uspješne sezone u Juvenil timu Seville i bio je dio ekipe koja je osvojila Kup Kralja u sezonama 2007/08 (kad su pobijedili Barçu u finalu  2-0) i 2008/09 (kad je Sevilla u finalu savladala Athletic Bilbao s 3-2, a strijelac jednog gola za Sevillu je bio Rodri). S samo 18 godina je trenirao nekoliko puta s Sevillom Atletico, koja je igrala u Segundi A.
U sezoni 2009/10 je prešao u B tim Seville, a debitirao je u Primeri Division 28. veljače, kada je u 86. minuti igre zamijenio Renata u utakmici protiv Athletic Bilbao-a. A njegovo drugo pojavljivanje na terenu za prvi tim Seville ga je pretvorilo u jednog od najdražih igrača za navijače. Sevilla je tad igrala protiv Almerije u zadnjem kolu Španjolske lige i bila joj je potrebna pobjeda da bi bila u mogućnosti igrati u Ligi prvaka naredne sezone. Rodri je ušao u igru u 83. minuti. Rezultat je bio 2-2, a onda je Rodri u 93. minuti postigao pogodak i donio pobjedu svom timu i potrebna tri boda.
U prošloj sezoni je odigrao samo devet utakmica s prvim timom (među njima je i nastup u Europa Ligi protiv Porta, Barçinog protivnika u Superkupu Europe), a postigao je jedan pogodak u Kupu protiv Real Uniona.
Dva puta je nastupio i za španjolsku reprezentaciju U21 i tako upoznao svoje nove suigrače Marca Bartru, Kika Femeniu Carlesa Planesa. 24. ožujka 2011. Španjolska U21 reprezentacija je poražena s 3-2 od Francuske u prijateljskoj utakmici, Rodri je ušao u igru u 58. minuti umjesto Recija.
Nekoliko klubova su pokazali svoje interesovanje za dovođenjem ovog igrača, ali Rodri je postao novi igrač Barçe B. Kao i svi igrači Barçinih mlađih kategorija, koji imaju i najbolju šansu, i Rodri sanja o igranju za prvi tim velikog katalonskog kluba, međutim, želi ići polako i sigurno. S svojim idolom s početka priče dijeli ljubav prema protivničkom golu, a to najbolje pokazuje činjenica da je u prošloj sezoni u Segundi Division B sa B timom Seville postigao 19 golova.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...