utorak, 16. kolovoza 2011.

Cesc neporažen protiv Real Madrida


Cesc bi u srijedu mogao igrati svoju treću utakmicu protiv Real Madrida, ukoliko mu Pep Guardiola pruži priliku za igru.
Sa ekipom Arsenala se protiv Madrida susreo u sezoni 2005/06. u okviru 1/8 finala Lige prvaka. Navijači Madrida nemaju baš lijepa sjećanja na posljednji susret s Cesc Fàbregasom. Katalonac je bio jedan od najboljih igrača u spomenutim utakmicama između Madrida i Arsenala. Tada osamanaestogodišnji Cesc je pružio izvanredne partije.
Ovacije Santiago Bernabéua
21. veljače 2006. godine, Cesc je igrao svoju prvu utakmicu na tlu Španjolske kao profesionalni igrač i to na Santiago Bernabéu. Topnici su slavili s 1-0, a osim Cesca izdvojio se i budući igrač Barcelone, legendarni Henry. Francuz je inače postigao jedini gol na toj utakmici i to na asistenciju Fabregasa. Cesc je bio toliko dobar da je dobio ovacije Bernabeua kada je izlazio iz igre u 89. minuti utakmice.
Odluka pala na Highburyu
Tri tjedna kasnije, Cesc je u uzvratu bio ponovno u top formi i svojoj ekipi je pomogao da se plasira među osam najboljih. Prikazao je izvanrednu zrelost, igrao je jednu napadačku ulogu, kreirao je nekoliko šansi, a čak je pogodio i okvir gola.
Utakmica se završila 0-0, ali je potvrdila status Cesc Fàbregasa kao jednog od najboljih veznjaka svijeta.
Put u Pariz
Radilo se o prvoj utakmici knockout faze najjačeg europskog klupskog natjecanja, a Topnici su te sezone uspjeli doći do finala u Parizu gdje su se susreli sa Cescovim dječačkim timom, voljenom Barcelonom. Barca je u tom finalu slavila pobjedu rezultatom 2-1, a Fabregas je igrao do 75. minute, kada ga mjenja Flamini. To je bila prva utakmica u kojoj se Cesc suočio protiv kluba u kojem je prošao omladinsku školu nogometa.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...