petak, 19. kolovoza 2011.

Guardiola ponosan na svoje igrače


Nakon napornog truda i rada kojeg su njegovi igrači uložili kako bi osvojili deseti klupski trofej španjolskog Superkupa,  Guardiola je samo pohvalio svoje igrače, koje je nazvao nevjerovatnim.
Kao što je to učinio i nakon pobjede na Santiago Bernabeu, Barcelonin trener je čestitao svojim igračima na uloženom trudu i pobjedi nad Real Madridom, te osvajanju prvog ovosezonskog trofeja na Nou Campu:
- Uložili su ogroman trud. Pokazali se u svom pravom svjetlu: vječni, legendarni, neponovljivi i pošteni. Oni su osobe koje vole trenirati i igrati nogomet... Iskreno, kada pogledate kako se oni ponašaju i kako su odigrali u ovoj utakmici, privilegija mi je i čast da mogu biti njihov trener.
Iznenađenje
Prije nego što je istaknuo važnost rezultata kojeg su postigli u prvoj utakmici u Madridu, izjavio je:
-    Želim im čestitati za mentalitet koji su pokazali u ovoj utakmici, njihov karakter, čestitam im i za način na koji si igrali, jer nikada nije lako igrati protiv ekipe kakva je Real Madrid, u utakmici punoj intenziteta, rekao je Pep, te dodao:
-Igračima je još uvijek potrebno da pretrče nekoliko kilometara kako bi poptuno ušli u formu, bitan je kontinuitet. Iskreno rečeno, nisam mislio da ćemo moći pobijediti. Osvajanje trofeja bilo je jako lijepo iznenađenje.
Što se tiče incidenata koji su se dogodili pred kraj utakmice i neposredno nakon utakmice, Guardiola je izjavio:
- Na kraju smo došli do situacije sa kojom se nismo znali nositi... Slike govore same za sebe. Oni uvijek misle da smo mi pogriješili, a mi suprotno. Ono što mi trebamo raditi jes nastaviti igrati nogomet, moramo biti tihi što je moguće više. Mi smo ekipa koja želi igrati nogomet koliko god je to moguće.
Nakon utakmice, Guardiola se izjednačio sa Johanom Cruyffom po broju osvojenih titula kao trener – čak 11, no Pep je kao i uvijek pokazao skromnost, smatrajući da to za njega i nije toliko važna statistika:
- Te trofeje nisam osvojio sam, a ono što je Johan uradio za ovaj klub se ne može porediti ni sa čim, koliko god još titula da osvojimo u budućnosti. Ono što moramo uraditi je nastaviti održavati ovaj nivo konkurentnosti.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...