utorak, 30. kolovoza 2011.

Početak za pet!


Barcelona je u večerašnjem meču sa Villarrealom pokazala da je za njih pad forme misaona imenica. Vratili su se u ovo natjecanje gladni golova, tako da ih je večeras postignuto čak pet. Tri od četiri nova igrača (Thiago, Cesc i Alexis) su se upisali u listu strijelaca, a Messi je postigao dva gola.
Oba tima igrali su lijep nogomet, ali Barca je na drugačijem nivou. Pritisak, intenzitet, posjed lopte, te osjećaj za igru su kvalitete koje krase tim za koji navijamo. Upravo to je ono što Barcu izdvaja od ostalih. Pobjeda od 5:0 protiv jakog protivnika, samo je još jednom dokazala činjenicu da ovim igračima nikada ne nedostaje motivacije, ambicije, a ni samih golova.
Počevši utakmicu sa tri obrambena igrača (Busquets, Abidal i Mascherano), ekipa je jasno pokazala koje su im namjere držati loptu u svom posjedu od samog početka, i bili su (kao i obično) uspješni u svom naumu. Četiri igrača na sredini (Thiago, Cesc, Iniesta i Keita) su išli na sve ili ništa od prve minute. Kontrolirali su igru, kreirali dobre šanse za suigrače, i samo u rijetkim trenucima bi im se prikrala poneka greška.
Thiago je pomagao obrani, ali isto tako je dosta trčao pred gol suparničke ekipe. Dokaz tome bio je prvi gol koji je postigao upravo ovaj fantastični igrač u 25. minuti.
U svom ligaškom debiju u dresu Barcelone, Cesc je pokazao sve svoje kvalitete. Od toga da je obrana imala manje posla s njim na terenu, do toga da se na trenutke nalazio ipred protivničkog gola, a uz sve to, nije zaboravljao kombinirati sa suigračima. Jedna od spomenutih kombinacija krunisana je golom u 44. minuti, kada je Fabregas povisio rezultat na 2:0.
Drugo poluvrijeme donosi istu priču. Dominacija, posjed lopte, tačna dodavanja i proigravanja protivničkih igrača morali su uroditi plodom. I jesu. Thiago pronalazi slobodnog Alexisa Sancheza, koji nije imao izbora, nego saznati kako je to dati gol na Camp Nou. Rezutat se povećava na 3:0.
Četvrti gol na ovoj utakmici bio je stoti gol na Camp Nou za najboljeg igrača današnjice. Iniesta šalje loptu Messiju kroz šupljinu Villarrealove obrane, a Messi je uredno posprema u mrežu Diega Lopeza.
U minutama koje su uslijedile, činilo se kao da je Barca zadovoljna postignutim rezultatom, te malo usporava igru. Pep koristi taj period da u igru ubaci neke od igrača sa klupe, tako da su se na terenu uskoro našli Xavi umjesto Inieste, Villa umjesto Pedra, te Dos Santos umjesto Fabregasa. Međutim, pretpostavljalo se da Barca neće moći dugo izdržati bez da ponovno napadne, jer oni uvijek žele još, te iz jedne sjajne akcije, Thiago upisuje svoju drugu asistenciju, a Messi svoj drugi gol na utakmici, za konačnih 5:0 u 74. minuti.
Ostatak utakmice prošao je u prepoznatljivom "Barca-stilu". Kratki pasovi slali su igrače Villarreala u "lov na sjenke", te Žuta podmornica nije uspjela postići ni počasni gol. Sve u svemu, jedna sjajna predstava za one zaljubljene u Barcelonu i nogomet, i sjajan početak sezone za klub koji volimo.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...