nedjelja, 21. kolovoza 2011.

Igrači Barçe cijene Casillasovo izvinjenje


Igrački kadar FC Barcelone cijeni pozive kapetana Real Madrida Ikera Casillasa upućene dvojici kapetana Barcelone, Carlesu Puyolu i Xaviju Hernándezu, koje im je uputio s ciljem izvinjenja za izjavu koju je odmah po završetku uzvratnog susreta Superkupa Španjolske dao novinarki državne televizije TVE Silviji Barba, a u kojoj je optužio Cesca Fàbregasa da je teatralno pao prilikom starta Marcela, nakon čega su ispred klupa oba tima nastale nemile scene o kojima se posljednjih dana mnogo pisalo. Golman madridskog kluba i igrači Barcelone svjesni su da je neophodno smiriti strasti među igračima, ne samo za dobro sporta uopće, nego i zbog činjenice da većina reprezentativaca Španjolske dolazi upravo iz ova dva kluba. Već prva četiri clasica odigrana u proljeće ove godine donijela su zaoštravanje odnosa među igračima dva kluba, što je potvrdio i izbornik reprezentacije Španjolske Vicente Del Bosque, iako je on uvijek pokazivao optimizam i nadu da će se odnosi među igračima dvaju klubova normalizirati.
Igrači oba kluba koji nose dres reprezentacije Španjolske susrest će se u trening centru reprezentacije u Las Rosasu (Madrid) već za desetak dana, uoči prijateljske utakmice koju prvaci Europe i svijeta igraju protiv Alexisovog Čilea u Sankt Gallenu (Švicarska) i utakmice kvalifikacija za Euro 2012 protiv Lihtenštajna koja će se igrati u Logroñu. 
Igrači Barcelone prvobitno su bili veoma iznenađeni nakon što su mogli čuti izjavu Casillasa za TVE koji je po završetku utakmice rekao da se ponavljaju situacije od ranije u kojima se igrači Barcelone bacaju na travnjak prilikom startova igrača Madrida da bi tako utjecali na sudske odluke. Odmah nakon te izjave, Casillas i ostatak njegovog tima otišli su direktno u svlačionicu i nisu prisustvovali uručenju trofeja pobjednika Superkupa igračima Barcelone, što je u svijetu sporta ocijenjeno kao krajnje ne-sportski potez. Kamere koje su vršile prijenos utakmice su po završetku gužve pred klupama oba kluba u svijet odaslale i sliku žestoke rasprave između Xavija i Casillasa, kapetana oba kluba, koja sigurno navijačima reprezentacije Španjolske nije mogla poslati neku ohrabrujuću poruku o atmosferi između igrača koji brane boje državnog tima, pogotovo što je riječ o dvojici igrača koji su dulje od deset godina dobri prijatelji.
Naravno, detalji telefonskih razgovora koje je Casillas obavio sa Puyolom i Xavijem nisu objavljeni, ali za vjerovati je da obje strane žele primirje. To potvrđuju i natpisi koji se mogu pronaći u mnogim španjolskim medijima, kao i mišljenja navijača. Dakako, jedna osoba ne misli da se treba ikome ispričavati, a to je Realov trener Mourinho, koji očito ima namjeru nastaviti po svome. Upravo zbog njegove inicijative za primirjem koja je u suprotnosti s mišljenjem njegovog trenera, španjolski mediji su Casillasa prozvali DesMourinhizador - osoba koja umanjuje efekte onoga što Portugalac traži. U svakom slučaju, poslije šutnje predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, potez njegovog kapetana je napokon nešto što dolazi iz prijestolnice a vrijedno je pohvale. Kakav efekat će imati napori igrača obje strane vidjet ćemo 10. prosinca kada se igra sedmi i posljednji clasico između velikih rivala ove godine.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...