subota, 20. kolovoza 2011.

Generacija '87

CescPiquéMessiPedro i Alexis su igrači koji su rođeni 1987. godine. Prva trojica su pored sadašnjeg uspjeha, također bili dio najboljeg juniorskog tima kojeg je klub ikad imao.
Izgleda da je generaciji 1987. suđeno da ispiše neke od najsjajnijih stranica u povijesti FC Barcelone. Svi ovi igrači došli su na svijet prije 24 godine, te zajedno igraju pod vodstvom Josepa Guardiole.
Cesc, Piqué i Messi su 2001. činili kadetski tim
Dolazak Cesca Fàbregasa je pored dolaska još jednog sjajnog igrača u Barcin vezni red, označio i povratak  tria koji je nastupao za Barcin tim za dječake mlađe od 14 godina, odnosno kadetski tim. Cesc, Piqué i Messi su već tada počeli igrati zajedno kao i pokazivati znakove nogometnih velikana, što će nekoliko godina poslije zaista i postati.  No tada, 2001. godine nisu ni sanjali da će biti u mogućnosti da dožive sve ovo, jer im se u tom periodu tako uspješna nogometna karijera činila nevjerojatnom.
Upravo Barcin treći gol protiv Real Madrida bio je plod igara koje su se održavale na terenima kraj Miniestadija. Cesc je tada loptu uputio prema Messiju koji je odigrao dodavanje prema Adrianu, koji je nakon toga ubacio savršenu loptu u šesnaesterac, a  takvu priliku Argentinac nije propustio i tako postigao pobjednički gol za osvajanje trofeja Superkupa Španjolske.
Bio  je to slavan povratak u prošlost, koje se Cesc jako dobro sjeća, što je potvrdio i u ekskluzivnom intervjuu za Barca TV i www.fcbarcelona.cat, gdje je između ostalog izjavio:
Ta ekipa je odigrala mnogo dobrih utakmica i prvenstava, bilo smo jako ujedinjeni. Bile su to neke od najljepših godina u mom životu. Mislim da niko od nas tada nije mogao ni zamisliti da ćemo jednog dana igrati za prvi tim.
Pedro i Alexis kompletiraju kvintet 87
Cesc, Piqué i Messi su  u klupsku povijest ušli već i sa kadetskom ekipom Barce, dok su druga dva igrača u katalonskom klubu, koja su također rođeni te 1987. godine Pedro Rodríguez i  Alexis Sánchez. Pedro je propustio priliku da još kao dječak zaigra sa sadašnjim suigračima, Cescom, Piquéom  i Messijem, ali  se njegov nešto kasniji dolazak ispostavio kao jedno od najvećih pozitivnih iznenađenja u momčadi.
S druge strane, Alexis Sánchez je svoj debi za Barcu imao u prvoj utakmici Superkupa koja se igrala na Santiago Bernabéu, gdje je pokazao kako posjeduje veliki kvalitet i veliku mogućnost da uspije u klubu sa  Nou Campa. Sada je i on dio te generacije koja stvara povijest u Barci.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...